Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Houbové ledvinky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 692 kJ /
1 121 kcal
Bílkoviny25,98 g
– z toho živočišné bílkoviny15,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,58 g
Tuky90,37 g
– nasycené52,36 g
– nenasycené34,16 g
–– mononenasycené29,43 g
–– polynenasycené4,73 g
––– omega 30,54 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 208 mg
Sodík 878 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy45,34 g
– cukry32,80 g
––– laktóza19,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g žampiónu portobello (původně čirůvky různé druhy podle doby sběru) Portobello čerstvá 400 g
40 g 40 g špeku nebo másla Špek 40 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1/2 l 1/2 l smetany Smetana kravská sladká 12% 500 ml
vývar z masa nebo kostí Vývar masový
tmavá jíška z másla a mouky ze 2 lžic lžic másla a 2 lžic mouky (nebo i hotová granulovaná) Jíška tmavá instantní
sůl a kmín Kmín

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.