Nutriční hodnoty (Houbové ledvinky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 692 kJ / 1 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,58 g |
Tuky | 90,37 g |
– nasycené | 52,36 g |
– nenasycené | 34,16 g |
–– mononenasycené | 29,43 g |
–– polynenasycené | 4,73 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 878 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 45,34 g |
– cukry | 32,80 g |
––– laktóza | 19,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g žampiónu portobello (původně čirůvky různé druhy podle doby sběru) | Portobello čerstvá | 400 g |
40 g 40 g špeku nebo másla | Špek | 40 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 l 1/2 l smetany | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
vývar z masa nebo kostí | Vývar masový | |
tmavá jíška z másla a mouky ze 2 lžic lžic másla a 2 lžic mouky (nebo i hotová granulovaná) | Jíška tmavá instantní | |
sůl a kmín | Kmín |