Nutriční hodnoty (Houbové ledvinky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 692 kJ / 1 121 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,58 g |
| Tuky | 90,37 g |
| – nasycené | 52,36 g |
| – nenasycené | 34,16 g |
| –– mononenasycené | 29,43 g |
| –– polynenasycené | 4,73 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 208 mg |
| Sodík | 878 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 45,34 g |
| – cukry | 32,80 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g žampiónu portobello (původně čirůvky různé druhy podle doby sběru) | Portobello čerstvá | 400 g |
| 40 g 40 g špeku nebo másla | Špek | 40 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 l 1/2 l smetany | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
| vývar z masa nebo kostí | Vývar masový | |
| tmavá jíška z másla a mouky ze 2 lžic lžic másla a 2 lžic mouky (nebo i hotová granulovaná) | Jíška tmavá instantní | |
| sůl a kmín | Kmín |