Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco se šafránovým rizotem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 748 kJ / 2 091 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,92 g |
| Tuky | 165,15 g |
| – nasycené | 78,15 g |
| – nenasycené | 79,61 g |
| –– mononenasycené | 67,91 g |
| –– polynenasycené | 11,70 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 61,61 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 3,60 g |
| Sacharidy | 56,75 g |
| – cukry | 30,82 g |
| ––– laktóza | 2,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 porce 2 porce po cca 220-250 g osso buco | Hovězí kližka s kostí | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 ml 50 ml olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
| 80-100 ml 80-100 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 90 ml |
| 1 l 1 l vývaru (hovězího nebo zeleninového) | Vývar masový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 10-12 10-12 cherry rajčátek | Rajčata cherry | 330 g |
| hladká mouka na obalení masa | Mouka pšeničná hladká | |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| nastrouhaná kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
| 250 ml 250 ml kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| vývar dle potřeby | Vývar masový | |
| špetka špetka šafránu (měla jsem šafránovou pastu z Itálie) | Šafrán sušený | |
| 50 g 50 g strouhaného parmezánu | Parmezán | 50 g |