Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco se šafránovým rizotem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie8 748 kJ /
2 091 kcal
Bílkoviny42,29 g
– z toho živočišné bílkoviny22,37 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,92 g
Tuky165,15 g
– nasycené78,15 g
– nenasycené79,61 g
–– mononenasycené67,91 g
–– polynenasycené11,70 g
––– omega 30,83 g
Vláknina61,61 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 1,62 g
Sůl3,60 g
Sacharidy56,75 g
– cukry30,82 g
––– laktóza2,30 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 porce 2 porce po cca 220-250 g osso buco Hovězí kližka s kostí
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
50 ml 50 ml olivového oleje Olej olivový 50 ml
80-100 ml 80-100 ml suchého bílého vína Víno bílé suché 90 ml
1 l 1 l vývaru (hovězího nebo zeleninového) Vývar masový 1000 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
1 1 šalotka Šalotka čerstvá
1 1 menší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
10-12 10-12 cherry rajčátek Rajčata cherry 330 g
hladká mouka na obalení masa Mouka pšeničná hladká
hladkolistá petržel Petržel kořenová čerstvá
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
nastrouhaná kůra z 1 citronu Citrón čerstvý
250 ml 250 ml kulatozrnné rýže Rýže bílá kulatozrnná
1 1 šalotka Šalotka čerstvá
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
50 ml 50 ml bílého vína Víno bílé suché 50 ml
vývar dle potřeby Vývar masový
špetka špetka šafránu (měla jsem šafránovou pastu z Itálie) Šafrán sušený
50 g 50 g strouhaného parmezánu Parmezán 50 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.