Nutriční hodnoty (Kuřecí řízky dopékané na bramborách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 896 kJ / 453 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 6,00 g |
| – nasycené | 3,55 g |
| – nenasycené | 1,65 g |
| –– mononenasycené | 1,50 g |
| –– polynenasycené | 0,15 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 82,90 g |
| – cukry | 6,90 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší kuřecí řízky stehenní nebo prsní | Kuře prso | |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| lžička lžička hořčice | Hořčice plnotučná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| solamyl | Bramborový škrob | |
| sádlo na smažení | Sádlo vepřové | |
| máslo | Máslo kravské | |
| cca 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| lžíce lžíce tatarské omáčky | Tatarská omáčka | |
| lžička lžička uzené papriky | Paprika uzená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| koření libovolné | Pepř černý | |
| bylinky | Petržel nať čerstvá |