Nutriční hodnoty (Zapečené mleté maso s rýží a paprikami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 438 kJ / 2 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 185,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,83 g |
| Tuky | 140,36 g |
| – nasycené | 80,78 g |
| – nenasycené | 48,12 g |
| –– mononenasycené | 40,20 g |
| –– polynenasycené | 7,92 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 10,48 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 2,37 g |
| Sůl | 5,79 g |
| Sacharidy | 202,10 g |
| – cukry | 40,18 g |
| ––– laktóza | 23,73 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml masového vývaru | Vývar masový | 250 ml |
| 125 g 125 g rýže | Rýže bílá | 125 g |
| 2 2 červené a zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 2 2 feferonky | Chilli paprička čerstvá | |
| 3,5 lžíce 3,5 lžíce másla | Máslo kravské | 35 g |
| sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| pepř a sůl | Pepř černý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| lžička lžička oregana | Oregano sušené | |
| 500 g 500 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
| 30 g 30 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 4 lžíce 4 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 60 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 250 g 250 g strouhané goudy | Gouda 45% t. v s. | 250 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| pražené sekané arašídy | Arašídy solené |