Nutriční hodnoty (Ovarové koleno a 4 jídla z vařeného kolena)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 832 kJ / 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,33 g |
| Tuky | 2,77 g |
| – nasycené | 1,50 g |
| – nenasycené | 1,17 g |
| –– mononenasycené | 0,26 g |
| –– polynenasycené | 0,92 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 15,63 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 198 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 31,62 g |
| – cukry | 13,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vepřové koleno | Vepřové koleno bez kosti | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4-6 stroužků 4-6 stroužků česneku (i více) | Česnek čerstvý | 35 g |
| zbylé libové maso z vařeného kolena | Vepřové koleno bez kosti | |
| 250-300 ml 250-300 ml vývaru | Vývar masový | 275 ml |
| sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
| sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| pálivá paprika | Paprika pálivá | |
| gulášové koření | Koření Argentina | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| mouka k zahuštění (podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| libové maso z kolena | Vepřové koleno bez kosti | |
| 250-300 ml 250-300 ml vývaru z kolena | Vepřové koleno bez kosti | |
| máslo | Máslo kravské | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| cukr | Cukr bílý | |
| 3-4 3-4 větší mrkve (podle chuti) | Mrkev čerstvá | 175 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladká mouka k zahuštění (nebo instantní jíška, podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| vařené maso a kůže z kolena | Vepřová kýta | |
| 200-250 ml 200-250 ml vývaru z kolena | Vepřové koleno bez kosti | |
| 20 ml 20 ml octa | Ocet lihový | 20 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 sladkokyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 malá vařená mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 malá cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| vařené kůže a maso z kolena | Vepřové koleno bez kosti | |
| vývar z kolene | Vývar masový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| majoránka | Majoránka sušená |