Nutriční hodnoty (Polévky z vepřového kolene (nebo masa))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 789 kJ / 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,88 g |
| Tuky | 31,16 g |
| – nasycené | 12,92 g |
| – nenasycené | 15,77 g |
| –– mononenasycené | 12,54 g |
| –– polynenasycené | 3,23 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 9,91 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,45 g |
| Sacharidy | 32,70 g |
| – cukry | 10,69 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vývar a kůže z vepřového kolena | Vepřové koleno bez kosti | |
| sádlo (olej) a cibule | Cibule čerstvá | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sladká mletá paprika (i pálivá) | Paprika červená sušená | |
| podle chuti pepř a sůl | Pepř černý | |
| prolisovaný česnek | Česnek čerstvý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 6 šálků 6 šálků vývaru | Vývar masový | |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 250 g 250 g vepřového masa | Vepřová kýta | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hrášku | Hrášek zelený | 30 g |
| 1 1 malá karotka | Mrkev čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
| 1 šálek 1 šálek sušených hub | Houby sušené směs | |
| 1 1 střední rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| glutasol | E621 - L-glutaman sodný | |
| vývar z vepřového masa | Vepřová kýta | |
| 2 2 větší kroupová jelítka | Jelito | |
| 1 1 menší jitrnička | ||
| česnek a majoránka | Majoránka sušená | |
| podle potřeby sůl a pepř | Pepř černý | |
| vařené kroupy nebo rýže | Kroupy ječné | |
| vývar z vepřového kolena nebo z hlavy | Vepřové koleno bez kosti | |
| hodí se i zbylý kousek masa | Vepřová kýta | |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| a jako zavářka buď strouhání, nebo maďarská tarhoňa | Těstoviny pšeničné | |
| vepřový vývar | Vývar vepřový | |
| zelenina do polévky | Mrkev mražená | |
| 1-2 PL 1-2 PL sádla nebo oleje | Sádlo vepřové | 22.5 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 PL 1-2 PL mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 1-2 KL 1-2 KL sladké papriky | Paprika červená sušená | 1.5 g |
| uzenina (špekáčky, točeňák nebo párky) | Párek vepřový | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |