Nutriční hodnoty (Plněné pečené bedly, masáky a žampióny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 766 kJ / 2 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 237,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 196,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,04 g |
| Tuky | 100,29 g |
| – nasycené | 42,73 g |
| – nenasycené | 42,45 g |
| –– mononenasycené | 33,88 g |
| –– polynenasycené | 8,58 g |
| ––– omega 3 | 0,84 g |
| Vláknina | 56,36 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 2,67 g |
| Sůl | 5,76 g |
| Sacharidy | 93,36 g |
| – cukry | 20,17 g |
| ––– laktóza | 7,79 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 dkg 50 dkg klobouků mladších uzavřených bedel | Bedla čerstvá | 500 g |
| 50 dkg 50 dkg mletého vepřového a hovězího masa | Hovězí kýta | 500 g |
| 1/8 l 1/8 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 1 žemle | Houska pšeničná | |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| případně strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| hlavičky masáků nebo žampionů nebo bedel | Hřib čerstvý | |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 100 g 100 g šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| kousek kousek másla na pekáček | Máslo kravské | |
| sýr nebo zel. petrželka | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 450 g 450 g velkých žampiónů | Žampion čerstvý | 450 g |
| 3 lžíce 3 lžíce tuku, | ||
| 50 g 50 g nasekaných zelených paprik | Paprika zelená čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g nasekané cibule | Cibule čerstvá | 50 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
| pepř a sůl | Pepř černý | |
| 3 plátky 3 plátky veky | Veka | |
| 50 g 50 g parmazánu | Parmezán | 50 g |
| 8 8 větších žampiónů (s uzavřenými kloboučky) | Žampion čerstvý | |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 20 g 20 g šunky (i více) | Šunka vepřová vařená | 20 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 50 g 50 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| Na obalení: 1 vejce, hladká mouka a strouhanka. | Mouka pšeničná hladká | |
| 250 g 250 g větších žampiónů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| 100 g 100 g mletého masa | Vepřový ořez | 100 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce jemně nakrájených zelených natí | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 vejce +2 lžíce mléka (polotučného) + 40 g strouhanky a 40 g oleje | Strouhanka pšeničná |