Pečené kančí maso
Zvěřina se pomalu stává vzácností v našem jídelníčku. Je to proto, že není moc dostupná a tak si odvykáme i její specifické chuti. Přitom je to maso velice zdravé, šťavnaté, výrazné chuti, obsahuje více tuku a je výživnější..
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 180 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 199,20 g |
Tuky | 89,59 g |
Vláknina | 15,54 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 25,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Do pečicí nádoby kápneme olivového oleje, osolíme, opepříme a přidáme rozdrcený česnek. Maso ve směsi oleje a česneku důkladně obalíme.
Krok 2: Kančí maso pečeme asi 45 minut téměř do poloměkka. Jakmile se trochu zatáhne, podlijeme ho trochou horké vody.
Krok 3: Poté zasypeme hnědé kostičky masa proužky různobarevné cibule. Přidáme pár snítek tymiánu nebo lehce zasypeme sušeným tymiánem.
Krok 4: Pečeme, dokud maso není měkké a cibule se skoro nevypeče. Cibuli a tymián s masem v průběhu pečení promícháváme a dle potřeby podléváme.
Zveřejněno 29. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kančí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xjLq
Moje poznámka
Pečené kančí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xjLq
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 22 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 22 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 23 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Majka-pamas před 2 hodinami
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 3 hodinami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 3 hodinami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 3 hodinami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 6 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 6 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 7 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 7 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 7 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
kančí pečeně,
kančí maso recepty,
kančí maso,
recepty z kančího masa,
pečeny kanec,
kančí plecko pečené,
recepty kančí maso,
pečené kančí,
kančí pečeně recept,
pečený kanec recept,
recepty na kančí maso,
pečené kančí maso se zelím,
pečený kanec recepty,
recept na kanci maso,
kančí pečeně recepty,
kančí maso recept,
pecena kanci plec,
recept kančí pečeně,
kančí pečeně se zelím,
recepty kančí pečené
Suroviny:
plec kančí,
cibule,
česnek,
olej olivový,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
tymián
Komentáře (4)