Nutriční hodnoty (Pečené brambory v salátu s vejci a zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 964 kJ / 1 186 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,25 g |
| Tuky | 71,40 g |
| – nasycené | 11,96 g |
| – nenasycené | 50,88 g |
| –– mononenasycené | 29,09 g |
| –– polynenasycené | 21,79 g |
| ––– omega 3 | 2,52 g |
| Vláknina | 13,05 g |
| Cholesterol | 575 mg |
| Sodík | 656 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 97,43 g |
| – cukry | 7,40 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-600 g 500-600 g menších brambor | Brambor zimní | 550 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 špetka 1 špetka uzené papriky | Paprika uzená | |
| 1 špetka 1 špetka sušeného česneku | Česnek sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| 2 2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 1-2 1-2 uvařené nakrájené mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
| uvařený hrášek (de chuti) | Hrášek zelený | |
| 2-3 2-3 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce nasekaného čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | 22.5 g |
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 12.5 g |
| trošku trošku láku z okurek | Nálev z okurek | |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |