Nutriční hodnoty (Hrášková polévka mléčná)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 615 kJ / 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,30 g |
| Tuky | 31,96 g |
| – nasycené | 3,80 g |
| – nenasycené | 24,92 g |
| –– mononenasycené | 17,40 g |
| –– polynenasycené | 7,52 g |
| ––– omega 3 | 1,85 g |
| Vláknina | 35,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 130 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 85,30 g |
| – cukry | 27,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| zeleninový bujón nebo vývar | Bujón zeleninový | |
| 500 g 500 g hrášku | Hrášek zelený | 500 g |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská |