Nutriční hodnoty (Okurková polévka s koprem - vařená)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 600 kJ / 382 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,70 g |
| Tuky | 19,04 g |
| – nasycené | 8,95 g |
| – nenasycené | 7,13 g |
| –– mononenasycené | 6,10 g |
| –– polynenasycené | 1,03 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 4,45 g |
| Cholesterol | 295 mg |
| Sodík | 168 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 34,35 g |
| – cukry | 5,55 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 sladkokyselých okurek (podle velikosti) | Okurka polní zavařená | |
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 vejce (nemusí být) | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 plná lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 100 g 100 g smetany (sladké nebo zakysané) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| zeleninový vývar (cca 1200 ml) | Vývar zeleninový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý |