Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená vepřová žebírka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby marinování)

17. 2. 2008 14:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 392 kJ / 3 440 kcal
Bílkoviny116,10 g
Tuky234,30 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 4,42 g
Sůl10,60 g
Sacharidy206,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

spagetka

15. 8. 2013 11:47

1974andrea: Andrejko, no tááák. Klidně přiznám, že to při této teplotě nešlo, nebo přijeď na návštěvu. Ale nemám problém uznat chybu.;-);-);-)

1974andrea

15. 8. 2013 11:43

spagetka:A jak budem vědět, že jsi je pekla na 170C?:-D

spagetka

15. 8. 2013 11:37

1974andrea: Vyřeším jednoduše, jdu pro žebírka a vyzkouším ;-);-), stejně je milujem :-D:-D:-D

1974andrea

15. 8. 2013 11:34

1974andrea:Tak jo, Ladi, já holt bych to při téhle toplotě ani do té trouby nedávala, prostě maso peču na 180-200C a žebra určitě déle než 30- 40 minut. Pokud dám 170C, tak je to spíš na pomalé pečení.

spagetka

15. 8. 2013 11:29

1974andrea: Andrejko, nezlob se, ale mám osobně jiné zkušenosti. 170°C v předchozích dvou troubách prostě na pečení nestačily. V té nyní jo a bohatě. Nechci se hádat, ale fakt teplota v troubě se bere jen jako orientační a mám zkušenost na poschodí. kamarádka má tutéž troubu a ani omylem v ní neupeče při 170 to co já, musí dát 190.

1974andrea

15. 8. 2013 11:25

spagetka:Ladi, pokud nastavím na elektrické troubě 170C, tak peče 170C a ne jinak. A při téhle teplotě prostě maso hotové nebude, zvlášť, pokud je s kostí;-)

spagetka

15. 8. 2013 11:21

1974andrea: Nesouhlasím, v mé troubě bych to při vyšší teplotě spálila. Peču masíčko při této teplotě, ale jak píšu, je nutné znát vlastní troubu, nelze mít jednu teplotu na všechny trouby, ale brát to orientačně.

1974andrea

15. 8. 2013 11:14

Ta délka pečení při téhle teplotě je fakt blbost, jedině v případě, že žebírka předvaříme

spagetka

15. 8. 2013 11:09

žebrák: zásadně se musí dodržovat vlastní trouba, každá trouba peče jinak i téže značky. Takže každou teplotu v receptu berte jen jako orientační. Mně např. tahle teplota vyhovuje, ale pozor - předchozí sporák ani omylem. Takže hlídat vlastní troubu.

žebrák

15. 8. 2013 10:58

Po 30 - 40 minutách při 170 stupních jsou žebírka uvnitř krásně krvavá a tuhá, mňam. Tudíž recept od někoho, kdo žebra v životě nepekl nebo má rád žebra ala tatarák. Ale proti gustu žádnej dišputát.

Helemese

31. 7. 2012 22:47

Kdysi jsem zkusil, od te doby pravidelne jim...moc dobre jsou :-p

Aja78

2. 12. 2011 16:30

Dnes by som chcela žebírka naložit ale niekde ďalej v postupe sa mi stratil ten cukor :-(. Predpokladám že sa dáva do marinády :-//

Hanka

12. 11. 2011 14:39

Tak právě jsme žebírka dojedli a musím říct, že byly opravdu moc dobré. Pivo jsem měla po ruce jen černého kozla, tak jsem tam dala to a prostě supr.:-p

taso

26. 10. 2011 17:15

mnam jsou vyborny :-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-)):-)):yes::yes::yes:;-);-):-*:-*:-*:-*

martiline

6. 2. 2011 11:27

Ohromná dobrota.
Dítka moc žebírka na kmíně nemusí, ale tohle zmizelo doslova hned, jaksi se v tom všem ztratí pocit tučnosti.
Děkuji za recept. :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená žebra žebírka pečená žebra v troubě zebirka recept pečená žebra recept žebírka pečená v troubě na medu marinovaná žebírka pečená vepřová žebra žebírka recepty pečená žebra podle pohlreicha marinovaná vepřová žebra pohlreich vepřová žebra recept na zebirka nakládaná žebírka marináda na žebírka pečené žebra pečená vepřová žebra v troubě marinovaná vepřová žebra vepřová žebra recept recept zebirka

Suroviny: žebra vepřová, kečup sladký, káva mletá, česnek, cibule, hořčice hrubozrnná, cukr krupice, pivo světlé, sůl, pepř čtyř barev

TopRecepty.cz

Pečená vepřová žebírka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzD