Pečená vepřová žebírka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 26 názorů

57

Suroviny

2 kg vepřových žebírek
300 g kečupu
1 lžička mleté kávy
40 g česneku
100 g cibule
100 g hrubozrnné hořčice
50 g krupicového cukru
100 ml pivo Budvaru 12°
sůl
barevný pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nasekáme najemno, přidáme kečup, hořčici, kávu, pivo a koření. Vymícháme hustou marinádu, do které vložíme žebírka a necháme nejlépe přes noc marinovat.

  2. Marinovaná žebírka přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme 30 – 40 minut při 170°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená vepřová žebírka

  • spagetka spagetka

    1974andrea: Andrejko, no tááák. Klidně přiznám, že to při této teplotě nešlo, nebo přijeď na návštěvu. Ale nemám problém uznat chybu.;-);-);-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    spagetka:A jak budem vědět, že jsi je pekla na 170C?:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea: Vyřeším jednoduše, jdu pro žebírka a vyzkouším ;-);-), stejně je milujem :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    1974andrea:Tak jo, Ladi, já holt bych to při téhle toplotě ani do té trouby nedávala, prostě maso peču na 180-200C a žebra určitě déle než 30- 40 minut. Pokud dám 170C, tak je to spíš na pomalé pečení.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea: Andrejko, nezlob se, ale mám osobně jiné zkušenosti. 170°C v předchozích dvou troubách prostě na pečení nestačily. V té nyní jo a bohatě. Nechci se hádat, ale fakt teplota v troubě se bere jen jako orientační a mám zkušenost na poschodí. kamarádka má tutéž troubu a ani omylem v ní neupeče při 170 to co já, musí dát 190.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    spagetka:Ladi, pokud nastavím na elektrické troubě 170C, tak peče 170C a ne jinak. A při téhle teplotě prostě maso hotové nebude, zvlášť, pokud je s kostí;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea: Nesouhlasím, v mé troubě bych to při vyšší teplotě spálila. Peču masíčko při této teplotě, ale jak píšu, je nutné znát vlastní troubu, nelze mít jednu teplotu na všechny trouby, ale brát to orientačně.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ta délka pečení při téhle teplotě je fakt blbost, jedině v případě, že žebírka předvaříme

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    žebrák: zásadně se musí dodržovat vlastní trouba, každá trouba peče jinak i téže značky. Takže každou teplotu v receptu berte jen jako orientační. Mně např. tahle teplota vyhovuje, ale pozor - předchozí sporák ani omylem. Takže hlídat vlastní troubu.

    Odpovědět

  • žebrák žebrák(neregistrovaný)

    Po 30 - 40 minutách při 170 stupních jsou žebírka uvnitř krásně krvavá a tuhá, mňam. Tudíž recept od někoho, kdo žebra v životě nepekl nebo má rád žebra ala tatarák. Ale proti gustu žádnej dišputát.

    Odpovědět

  • Helemese Helemese(neregistrovaný)

    Kdysi jsem zkusil, od te doby pravidelne jim...moc dobre jsou :-p

    Odpovědět

  • Aja78 Aja78

    Dnes by som chcela žebírka naložit ale niekde ďalej v postupe sa mi stratil ten cukor :-(. Predpokladám že sa dáva do marinády :-//

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Tak právě jsme žebírka dojedli a musím říct, že byly opravdu moc dobré. Pivo jsem měla po ruce jen černého kozla, tak jsem tam dala to a prostě supr.:-p

    Odpovědět

  • taso taso(neregistrovaný)

    mnam jsou vyborny :-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-)):-)):yes::yes::yes:;-);-):-*:-*:-*:-*

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Ohromná dobrota.
    Dítka moc žebírka na kmíně nemusí, ale tohle zmizelo doslova hned, jaksi se v tom všem ztratí pocit tučnosti.
    Děkuji za recept. :-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo