Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kuřecí polévka s krupicovo-sýrovými noky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 578 kJ /
616 kcal
Bílkoviny19,08 g
– z toho živočišné bílkoviny8,93 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,15 g
Tuky38,34 g
– nasycené20,91 g
– nenasycené14,62 g
–– mononenasycené12,13 g
–– polynenasycené2,49 g
––– omega 30,13 g
Vláknina8,56 g
Cholesterol 348 mg
Sodík 937 mg
Sůl2,26 g
Sacharidy44,42 g
– cukry10,12 g
––– laktóza0,28 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4-5 4-5 kuřecích hřbetů Droby kuřecí směs
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu Bujón zeleninový 10 g
15 cm 15 cm pórku Pórek čerstvý
1 1 velkou mrkev Mrkev čerstvá 50 g
kousek kousek celeru vcelku Celer bulva čerstvá
kousek kousek kořenového petržele vcelku Petržel kořenová čerstvá
3 listy 3 listy kapusty (vyříznout tuhé středy, nebo pár kapustiček) Kapusta hlávková čerstvá
1/4 1/4 kedlubny na kostičky Kedluben čerstvý 45 g
1 1 větší větvička libečku Libeček čerstvý
1 svazek 1 svazek petrželky Petržel nať čerstvá 80 g
1 svazek 1 svazek pažitky Pažitka čerstvá 50 g
2-3 dkg 2-3 dkg másla Máslo kravské 25 g
1 1 velké vejce Vejce slepičí 70 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce hrubé krupice Krupice pšeničná hrubá 37.5 g
1 1 větší hrst jemně strouhaného sýru Gouda Gouda 45% t. v s.
1 lžíce 1 lžíce vrchem změklého másla Máslo kravské 10 g
1 špetka 1 špetka mletého pepře Pepř černý mletý
1 hrst 1 hrst nasekaného libečku a petrželky Petržel nať čerstvá
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.