Nutriční hodnoty (Kuřecí polévka s krupicovo-sýrovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 578 kJ / 616 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,15 g |
Tuky | 38,34 g |
– nasycené | 20,91 g |
– nenasycené | 14,62 g |
–– mononenasycené | 12,13 g |
–– polynenasycené | 2,49 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 8,56 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 937 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 44,42 g |
– cukry | 10,12 g |
––– laktóza | 0,28 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 kuřecích hřbetů | Droby kuřecí směs | |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
15 cm 15 cm pórku | Pórek čerstvý | |
1 1 velkou mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
kousek kousek celeru vcelku | Celer bulva čerstvá | |
kousek kousek kořenového petržele vcelku | Petržel kořenová čerstvá | |
3 listy 3 listy kapusty (vyříznout tuhé středy, nebo pár kapustiček) | Kapusta hlávková čerstvá | |
1/4 1/4 kedlubny na kostičky | Kedluben čerstvý | 45 g |
1 1 větší větvička libečku | Libeček čerstvý | |
1 svazek 1 svazek petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
1 svazek 1 svazek pažitky | Pažitka čerstvá | 50 g |
2-3 dkg 2-3 dkg másla | Máslo kravské | 25 g |
1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hrubé krupice | Krupice pšeničná hrubá | 37.5 g |
1 1 větší hrst jemně strouhaného sýru Gouda | Gouda 45% t. v s. | |
1 lžíce 1 lžíce vrchem změklého másla | Máslo kravské | 10 g |
1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
1 hrst 1 hrst nasekaného libečku a petrželky | Petržel nať čerstvá | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |