Nutriční hodnoty (Kuřecí polévka s krupicovo-sýrovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 578 kJ / 616 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 19,08 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,93 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,15 g | 
| Tuky | 38,34 g | 
| – nasycené | 20,91 g | 
| – nenasycené | 14,62 g | 
| –– mononenasycené | 12,13 g | 
| –– polynenasycené | 2,49 g | 
| ––– omega 3 | 0,13 g | 
| Vláknina | 8,56 g | 
| Cholesterol | 348 mg | 
| Sodík | 937 mg | 
| Sůl | 2,26 g | 
| Sacharidy | 44,42 g | 
| – cukry | 10,12 g | 
| ––– laktóza | 0,28 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4-5 4-5 kuřecích hřbetů | Droby kuřecí směs | |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g | 
| 15 cm 15 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 velkou mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g | 
| kousek kousek celeru vcelku | Celer bulva čerstvá | |
| kousek kousek kořenového petržele vcelku | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 listy 3 listy kapusty (vyříznout tuhé středy, nebo pár kapustiček) | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1/4 1/4 kedlubny na kostičky | Kedluben čerstvý | 45 g | 
| 1 1 větší větvička libečku | Libeček čerstvý | |
| 1 svazek 1 svazek petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g | 
| 1 svazek 1 svazek pažitky | Pažitka čerstvá | 50 g | 
| 2-3 dkg 2-3 dkg másla | Máslo kravské | 25 g | 
| 1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hrubé krupice | Krupice pšeničná hrubá | 37.5 g | 
| 1 1 větší hrst jemně strouhaného sýru Gouda | Gouda 45% t. v s. | |
| 1 lžíce 1 lžíce vrchem změklého másla | Máslo kravské | 10 g | 
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1 hrst 1 hrst nasekaného libečku a petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |