Nutriční hodnoty (Houbové vrtule se zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 278 kJ / 1 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,16 g |
| Tuky | 88,44 g |
| – nasycené | 42,93 g |
| – nenasycené | 43,02 g |
| –– mononenasycené | 36,47 g |
| –– polynenasycené | 6,55 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 40,38 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 228,20 g |
| – cukry | 17,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hub | Hřib čerstvý | 400 g |
| 500 500 h hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 250-300 g 250-300 g vrtulí | Těstoviny pšeničné | 275 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| cca hrnek hrnek vývaru | Vývar hovězí | |
| sádlo podle tučnosti slaniny | Špek | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |