Nutriční hodnoty (Bramboračka s houbovou drtí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 370 kJ / 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,28 g |
| Tuky | 23,13 g |
| – nasycené | 14,48 g |
| – nenasycené | 8,06 g |
| –– mononenasycené | 5,76 g |
| –– polynenasycené | 2,30 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 16,59 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 62,68 g |
| – cukry | 6,28 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 150 g 150 g zeleniny do polévky - mix mrkve, celeru, hrášku, brokolice nebo květáku, pórek... | Brokolice čerstvá | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| cca 15 g 15 g drtě ze sušených hub, dle druhu hub | Hřib čerstvý | 15 g |
| cca 800 ml 800 ml vývaru | Vývar hovězí | 800 ml |
| majoránka dle chuti | Majoránka sušená | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zelená nať celerová, petrželová... | Petržel nať čerstvá | |
| jíška není nutná | Jíška máslová |