Domácí lasagne

Mleté maso Doba přípravy: 1,30 min. 52 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 1,30 min. 52 názorů

Suroviny 6 porcí

1/2 balíčku lasagní
1 kg mletého masa
250 ml rajčatového protlaku
0,5 kg rajčat
1 stroužek česneku
3 cibule
tymián
oregano
pepř
sůl
olej
sýr
Bešamel:
1 l mléka
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji ve větší pánvi osmahneme nakrájenou cibulku, dáme nakrájená rajčata, osolíme a opepříme, necháme podusit.

  2. Po 15-ti minutách přidáme mleté maso, tymián, oregano, za stálého míchání necháme povařit a nakonec přimícháme protlak.

  3. Zatím připravíme v menším hrnci bešamel. Rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme hladkou mouku, dokud nezhoustne. Na závěr přilijeme horké mléko a 5 min povaříme. Na vymazaný pekáč klademe na dno na plátky nakrájená rajčata a na ně postupně vrstvíme lasagne, masovou směs, bešamel a sýr. Jako poslední je vrstva bešamelu.

  4. 30 - 35 minut zapékáme v troubě na 180 stupňů. Nejlepší je nechat lasagne po vyndání z trouby trošku vychladnout, aby se nerozpadly a musím uznat vynikající .....

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Domácí lasagne

  • Martan77 Martan77

    ZaSolanem: prosím chci se zeptat jak děláte ty těstoviny na lasagne? Jako na nudle? Voda vejce mouka? Lasagne kupuji a jsou dost drahé a nic moc chutné. Děkuji

    Odpovědět

  • Milano Milano(neregistrovaný)

    Milano: jeste dodavam: nezapomente na cukr

    Odpovědět

  • Milano Milano(neregistrovaný)

    zasadne pouzit olivovy olej, syr jedine mozzarella, nejdrive restovat mrkev, petrzel a potom cibuli + rapikaty celer, nedavat protlak ale jedn rajcata, vse dukladne provarit nejmene 3 hodiny, podlevat zeleninovym vyvarem, maso restovat zvlast a potom do masa vmichat omacku a jeste redukovat na patricnou hustotu, zasadne nezahustovat moukou, nepouzivat tymian ale bazalku a pridat bobkovy list ktery po dovareni omacky vyndame, pridat cervene vino, pekac nevymastujeme, na dno davame omacku ne rajcata, k rajcatum pridame Loupana rajcata z dozy nebo zvysime gramas cerstvych rajcat, rajcata maji byt loupana

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Lumír: Udelej stredne husty besamel, tedy 60 g hladke mouky, 70 g masla, 1 litr mleka .

    Odpovědět

  • Lumír Lumír(neregistrovaný)

    Chci se zeptat u bešamelu kolik másla kolik mouky? :-Oneni uvedeno

    Odpovědět

  • Ivett7 Ivett7

    Dobrý den , musím pět jen chválu takto luusní nerozblencané lasagne jsem ještě neviděla hned jak bude možnost nakupuji suroviny a jdu do toho :yes::yes::yes:<3<3

    Odpovědět

  • ZaSolanem ZaSolanem

    Zdravím, dnes jsem lasagne po letech dělala, jako "oporu" jsem použila tento recept, bo mi přišel nejpřijatelnější, chutnaly skvěle.
    Jenom teda kdo by chtěl -jako já- použít doma dělané těstoviny, po vyválení jen tak na hoďku proschlé, ať si pohlídá dobu pečení, protože to bude dřív hotové. Měla jsem méně omáčky, než jsem chtěla, tak jsem se obávala, že se to v ní nebude až tak topit, tak aby se těstoviny propekly..a nakonec mohly být měkké klídně i méně. A jako bonus si je můžete na míru vykrojit podle pekáčku:-). A ze zbytku plátů jsem nakrájela "fleky" a někdy budou třeba zapečené s tvarohem. "Vivat" jídla z těstovin!:yes:

    Odpovědět

  • Marie Kubíková Marie Kubíková(neregistrovaný)

    Astheart:Protlak se může přidat jedině k mletému masu ;-)

    Odpovědět

  • Astheart Astheart

    A kam se dává ten protlak?

    Odpovědět

  • matysof matysof

    výborné, jen jsme nevydrželi čekat než nám to trochu ztuhne a vypadalo to na talíři zajímavě :-D

    Odpovědět

  • Katka.sv Katka.sv

    Dělala jsem je o víkendu a chuťově jsou super. Jen dám příště víc lasaní, protože 1/2 balíčku je veliký pojem. Dala jsem 1/2 balíčku z 250g na 500g mletého a museli jsme ty lasaně usilovně hledat. Chtělo by to napsat celkovou gramáž lasaní, které kupujete. :-)Jinak naprosto dokonalé:yes:

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Lasange dělám podle pana Pohlreicha i s červeným vínem a jsou vynikající, určitě i tyhle jsou moc dobré :-)

    Odpovědět

  • člověk člověk(neregistrovaný)

    Vypadá to zatim nejlíp ze všech receptů lazaní na TOP RECEPTÁCH. Dávám (prozatim-protože sem to ještě nevařil(a)) :yes:.:-) A za tak povedené fotky lazání vám dávám TOP RECEPTY :-K (růži-ten smajlík co tu růži drží sem já)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    kobli1974: Domácim sa nemyslí to, že sa doma urobí cesto, ale to, že sa doma pripravia lasagne ako jedlo.;-)

    Odpovědět

  • kobli1974 kobli1974

    píšete domácí a jsou kupované nechápu:no:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: domácí lasagne domácí lasagne recept recept na lasagne lasagne recept na domácí lasagne lasagne podle pohlreicha lasagne pro začátečníky lasagně domácí sýrové lasagne recept lasagne recept pro začátečníky top recepty lasagne nejlepší lasagne lasagne recept sýrové lasagne domácí lazaně lasagne recept vynikající recept lasagne domaci lasane recepty lasagne jak dlouho vařit lasagně