Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lasagne

Nikdo na světě nemiluje lasagne víc než slavný, komiksový, věčně hladový kocour Garfield. Ten pro talíř této italské klasiky udělá cokoliv. Potřebujete kvalitní suroviny a vědět, jak na to. Potom už vám nic nebrání v přípravě této delikatesy.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

7. 11. 2010 15:00

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energie15 751 kJ / 3 765 kcal
Bílkoviny235,61 g
Tuky170,03 g
Vláknina25,92 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,00 g
Sacharidy310,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Martan77

14. 12. 2020 18:29

ZaSolanem: prosím chci se zeptat jak děláte ty těstoviny na lasagne? Jako na nudle? Voda vejce mouka? Lasagne kupuji a jsou dost drahé a nic moc chutné. Děkuji

Milano

31. 10. 2017 16:43

Milano: jeste dodavam: nezapomente na cukr

Milano

31. 10. 2017 15:28

zasadne pouzit olivovy olej, syr jedine mozzarella, nejdrive restovat mrkev, petrzel a potom cibuli + rapikaty celer, nedavat protlak ale jedn rajcata, vse dukladne provarit nejmene 3 hodiny, podlevat zeleninovym vyvarem, maso restovat zvlast a potom do masa vmichat omacku a jeste redukovat na patricnou hustotu, zasadne nezahustovat moukou, nepouzivat tymian ale bazalku a pridat bobkovy list ktery po dovareni omacky vyndame, pridat cervene vino, pekac nevymastujeme, na dno davame omacku ne rajcata, k rajcatum pridame Loupana rajcata z dozy nebo zvysime gramas cerstvych rajcat, rajcata maji byt loupana

bofinka

26. 10. 2017 13:03

Lumír: Udelej stredne husty besamel, tedy 60 g hladke mouky, 70 g masla, 1 litr mleka .

Lumír

26. 10. 2017 11:52

Chci se zeptat u bešamelu kolik másla kolik mouky? :-Oneni uvedeno

Ivett7

25. 4. 2017 22:34

Dobrý den , musím pět jen chválu takto luusní nerozblencané lasagne jsem ještě neviděla hned jak bude možnost nakupuji suroviny a jdu do toho :yes::yes::yes:<3<3

ZaSolanem

5. 3. 2016 14:21

Zdravím, dnes jsem lasagne po letech dělala, jako "oporu" jsem použila tento recept, bo mi přišel nejpřijatelnější, chutnaly skvěle.
Jenom teda kdo by chtěl -jako já- použít doma dělané těstoviny, po vyválení jen tak na hoďku proschlé, ať si pohlídá dobu pečení, protože to bude dřív hotové. Měla jsem méně omáčky, než jsem chtěla, tak jsem se obávala, že se to v ní nebude až tak topit, tak aby se těstoviny propekly..a nakonec mohly být měkké klídně i méně. A jako bonus si je můžete na míru vykrojit podle pekáčku:-). A ze zbytku plátů jsem nakrájela "fleky" a někdy budou třeba zapečené s tvarohem. "Vivat" jídla z těstovin!:yes:

Marie Kubíková

2. 3. 2016 17:26

Astheart:Protlak se může přidat jedině k mletému masu ;-)

Astheart

1. 3. 2016 01:07

A kam se dává ten protlak?

matysof

19. 12. 2015 14:33

výborné, jen jsme nevydrželi čekat než nám to trochu ztuhne a vypadalo to na talíři zajímavě :-D

Katka.sv

16. 12. 2014 11:12

Dělala jsem je o víkendu a chuťově jsou super. Jen dám příště víc lasaní, protože 1/2 balíčku je veliký pojem. Dala jsem 1/2 balíčku z 250g na 500g mletého a museli jsme ty lasaně usilovně hledat. Chtělo by to napsat celkovou gramáž lasaní, které kupujete. :-)Jinak naprosto dokonalé:yes:

Jitka

11. 8. 2014 13:24

Lasange dělám podle pana Pohlreicha i s červeným vínem a jsou vynikající, určitě i tyhle jsou moc dobré :-)

člověk

24. 6. 2014 14:02

Vypadá to zatim nejlíp ze všech receptů lazaní na TOP RECEPTÁCH. Dávám (prozatim-protože sem to ještě nevařil(a)) :yes:.:-) A za tak povedené fotky lazání vám dávám TOP RECEPTY :-K (růži-ten smajlík co tu růži drží sem já)

tejaja

14. 2. 2014 09:45

kobli1974: Domácim sa nemyslí to, že sa doma urobí cesto, ale to, že sa doma pripravia lasagne ako jedlo.;-)

kobli1974

14. 2. 2014 09:43

píšete domácí a jsou kupované nechápu:no:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí lasagne domácí lasagne recept recept na lasagne lasagne recept na domácí lasagne lasagne podle pohlreicha lasagne pro začátečníky lasagně domácí sýrové lasagne recept lasagne recept pro začátečníky top recepty lasagne nejlepší lasagne lasagne recept sýrové lasagne domácí lazaně lasagne recept vynikající recept lasagne domaci lasane recepty lasagne jak dlouho vařit lasagně

Suroviny: těstoviny lasagne, maso mleté, protlak rajský, rajče, česnek, cibule, tymián, koření oregáno, pepř, sůl, olej, sýr, mléko, máslo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Domácí lasagne

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1JB