Domácí lasagne

Jurgen.k Kuchař:

Doba přípravy: 1,30 min. PT1H30M 6 porcí Mleté maso 47 názorů

540

Suroviny

1/2 balíčku lasagní
1 kg mletého masa
250 ml rajčatového protlaku
0,5 kg rajčat
1 stroužek česneku
3 cibule
tymián
oregano
pepř
sůl
olej
sýr
Bešamel:
1 l mléka
máslo
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si ve větší pánvi osmahneme nakrájenou cibulku, dáme nakrájené rajčata a osolíme a o pepříme, necháme podusit.

  2. Po 15-ti minutách přidáme mleté maso, tymián, oregano a za stálého míchání necháme povařit a nakonec přimícháme protlak.

  3. Zatím si připravíme v menším hrnci bešamel. Rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme hladkou mouku, dokud nám nezhoustne a na závěr přilijeme horké mléko a 5 min povaříme. Na vymazaný pekáč pokládáme na dno na plátky nakrájená rajčata a na ně postupně vrstvíme lasagne, masovou směs, bešamel a sýr. Jako poslední je vrstva bešamelu.

  4. 30 - 35 minut zapékáme v troubě na 180 stupňů. Nejlepší je nechat lasagne po vyndání z trouby trošku vychladnout, aby se nám nerozpadly a musím uznat vynikající .....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 643 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí lasagne

  • Ivett7 Ivett7

    Dobrý den , musím pět jen chválu takto luusní nerozblencané lasagne jsem ještě neviděla hned jak bude možnost nakupuji suroviny a jdu do toho :yes::yes::yes:<3<3

    Odpovědět

  • ZaSolanem ZaSolanem

    Zdravím, dnes jsem lasagne po letech dělala, jako "oporu" jsem použila tento recept, bo mi přišel nejpřijatelnější, chutnaly skvěle.
    Jenom teda kdo by chtěl -jako já- použít doma dělané těstoviny, po vyválení jen tak na hoďku proschlé, ať si pohlídá dobu pečení, protože to bude dřív hotové. Měla jsem méně omáčky, než jsem chtěla, tak jsem se obávala, že se to v ní nebude až tak topit, tak aby se těstoviny propekly..a nakonec mohly být měkké klídně i méně. A jako bonus si je můžete na míru vykrojit podle pekáčku:-). A ze zbytku plátů jsem nakrájela "fleky" a někdy budou třeba zapečené s tvarohem. "Vivat" jídla z těstovin!:yes:

    Odpovědět

  • Marie Kubíková Marie Kubíková(neregistrovaný)

    Astheart:Protlak se může přidat jedině k mletému masu ;-)

    Odpovědět

  • Astheart Astheart

    A kam se dává ten protlak?

    Odpovědět

  • matysof matysof

    výborné, jen jsme nevydrželi čekat než nám to trochu ztuhne a vypadalo to na talíři zajímavě :-D

    Odpovědět

  • Katka.sv Katka.sv

    Dělala jsem je o víkendu a chuťově jsou super. Jen dám příště víc lasaní, protože 1/2 balíčku je veliký pojem. Dala jsem 1/2 balíčku z 250g na 500g mletého a museli jsme ty lasaně usilovně hledat. Chtělo by to napsat celkovou gramáž lasaní, které kupujete. :-)Jinak naprosto dokonalé:yes:

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Lasange dělám podle pana Pohlreicha i s červeným vínem a jsou vynikající, určitě i tyhle jsou moc dobré :-)

    Odpovědět

  • člověk člověk(neregistrovaný)

    Vypadá to zatim nejlíp ze všech receptů lazaní na TOP RECEPTÁCH. Dávám (prozatim-protože sem to ještě nevařil(a)) :yes:.:-) A za tak povedené fotky lazání vám dávám TOP RECEPTY :-K (růži-ten smajlík co tu růži drží sem já)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    kobli1974: Domácim sa nemyslí to, že sa doma urobí cesto, ale to, že sa doma pripravia lasagne ako jedlo.;-)

    Odpovědět

  • kobli1974 kobli1974

    píšete domácí a jsou kupované nechápu:no:

    Odpovědět

  • Verca Verca(neregistrovaná)

    Recept vynikajici, pekacek jsem mela 20x30cm a 10cm vysoky, na 1/2 platu testovnin to bohate staci. Pekla jsem bez poklicky asi 45 min na 180-200´C. Besamel jsem nesolila a dobre jsem udelala. Mnam, mnam :yes:

    Odpovědět

  • petra petra (neregistrovaný)

    jak muze někdo napsat ze to jsou domaci lasagne a pak tam napsat 1/2 balicku lasagni !? :-S

    Odpovědět

  • matysof matysof

    posílám bodík :-)je to výborné, moc jsme si všichni pochutnali. na litr mléka jsem dala 6 lžic másla a šest lžic mouky a bylo to akorát. opravdu vynikající:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ester71 Ester71

    Vynikající:yes:
    Pošmákli jsme si:-))

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Děkuji za úžasný recept:yes::yes::yes: opravdu vynikající:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo