Nutriční hodnoty (Šípková omáčka podle Rettigové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 22 026 kJ / 5 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 313,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 249,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,75 g |
Tuky | 197,49 g |
– nasycené | 88,97 g |
– nenasycené | 84,06 g |
–– mononenasycené | 62,54 g |
–– polynenasycené | 21,52 g |
––– omega 3 | 1,82 g |
Vláknina | 182,70 g |
Cholesterol | 699 mg |
Sodík | 4,30 g |
Sůl | 9,62 g |
Sacharidy | 366,69 g |
– cukry | 76,72 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
20-30 g 20-30 g sušených šípků (nebo 40-50 g šípkové marmelády) | Šípek čerstvý | 25 g |
3 lžíce 3 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 60 ml |
300 ml 300 ml masového vývaru | Vývar masový | 300 ml |
4 lžíce 4 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 60 ml |
citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
1 svitek 1 svitek kousek skořice | Skořice ceylonská | |
6 kuliček 6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
30 g 30 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |