Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šípková omáčka podle Rettigové)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie22 026 kJ /
5 264 kcal
Bílkoviny313,32 g
– z toho živočišné bílkoviny249,57 g
– z toho rostlinné bílkoviny63,75 g
Tuky197,49 g
– nasycené88,97 g
– nenasycené84,06 g
–– mononenasycené62,54 g
–– polynenasycené21,52 g
––– omega 31,82 g
Vláknina182,70 g
Cholesterol 699 mg
Sodík 4,30 g
Sůl9,62 g
Sacharidy366,69 g
– cukry76,72 g
––– laktóza0,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
20-30 g 20-30 g sušených šípků (nebo 40-50 g šípkové marmelády) Šípek čerstvý 25 g
3 lžíce 3 lžíce vinného octa Ocet vinný bílý 60 ml
300 ml 300 ml masového vývaru Vývar masový 300 ml
4 lžíce 4 lžíce červeného vína Víno červené suché 60 ml
citrónová kůra Citronová kúra čerstvá
citronová šťáva Šťáva z citrónu
2 2 hřebíčky Hřebíček
1 svitek 1 svitek kousek skořice Skořice ceylonská
6 kuliček 6 kuliček celého pepře Pepř černý
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
sůl Sůl mořská
20 g 20 g másla Máslo kravské 20 g
30 g 30 g mouky Mouka pšeničná hladká 30 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.