Nutriční hodnoty (Šípková omáčka podle Rettigové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 026 kJ / 5 264 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 313,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 249,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,75 g |
| Tuky | 197,49 g |
| – nasycené | 88,97 g |
| – nenasycené | 84,06 g |
| –– mononenasycené | 62,54 g |
| –– polynenasycené | 21,52 g |
| ––– omega 3 | 1,82 g |
| Vláknina | 182,70 g |
| Cholesterol | 699 mg |
| Sodík | 4,30 g |
| Sůl | 9,62 g |
| Sacharidy | 366,69 g |
| – cukry | 76,72 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20-30 g 20-30 g sušených šípků (nebo 40-50 g šípkové marmelády) | Šípek čerstvý | 25 g |
| 3 lžíce 3 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 60 ml |
| 300 ml 300 ml masového vývaru | Vývar masový | 300 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 60 ml |
| citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1 svitek 1 svitek kousek skořice | Skořice ceylonská | |
| 6 kuliček 6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 30 g 30 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |