Nutriční hodnoty (Bramborové placky s restovanou hlívou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 91 916 kJ / 21 969 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 581,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,63 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 560,07 g |
Tuky | 44,28 g |
– nasycené | 7,31 g |
– nenasycené | 6,93 g |
–– mononenasycené | 5,56 g |
–– polynenasycené | 1,37 g |
––– omega 3 | 2,81 g |
Vláknina | 620,83 g |
Cholesterol | 292 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 1,81 g |
Sacharidy | 4 502,70 g |
– cukry | 284,44 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500-600 500-600 brambor | Brambor zimní | 27500 g |
150-200 g 150-200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 175 g |
50 g 50 g uzeného strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
lžička lžička sádla | Sádlo vepřové | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
malá cibule | Cibule čerstvá | |
5-7 stroužků 5-7 stroužků utřeného česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
cca 50 ml 50 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
hladká mouka dle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
kmín | Kmín | |
majoránka | Majoránka sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
sádlo na smažení | Sádlo vepřové |