Nutriční hodnoty (Vánočka ve formě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 38 420 kJ / 9 183 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 153,98 g |
| Tuky | 333,61 g |
| – nasycené | 147,04 g |
| – nenasycené | 166,84 g |
| –– mononenasycené | 127,38 g |
| –– polynenasycené | 39,45 g |
| ––– omega 3 | 8,26 g |
| Vláknina | 59,79 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 192 mg |
| Sůl | 0,34 g |
| Sacharidy | 1 335,36 g |
| – cukry | 469,20 g |
| ––– laktóza | 10,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 240-270 g 240-270 g vody (podle toho, jak jsou velké použité žloutky) | Voda | 255 ml |
| 100 g 100 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička medu (nebo sladěnky) | Med nepasterovaný | 18 g |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 140 g 140 g změklého másla | Máslo kravské | 140 g |
| 50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 100 g 100 g rozinek | Rozinky | 100 g |
| strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1/2 1/2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 1 kostka 1 kostka (42 g) čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 160-180 g 160-180 g vody (podle velikosti žloutků) | Voda | 170 ml |
| 70 g 70 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 70 ml |
| 1 lžička 1 lžička medu (nebo sladěnky) | Med nepasterovaný | 18 g |
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 100 g 100 g změklého másla | Máslo kravské | 100 g |
| 30 g 30 g oleje | Olej řepkový | 30 ml |
| 90 g 90 g cukru | Cukr bílý | 90 g |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 70-100 g 70-100 g rozinek | Rozinky | 85 g |
| strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1/3 1/3 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 27-30 g 27-30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 28.5 g |
| sádlo (máslo) na vymazání formy | Sádlo vepřové | |
| mandlové lupínky na vysypání formy | Mandle loupané |