Nutriční hodnoty (Srbské rizoto ze školní jídelny 2)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 127 kJ / 508 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,46 g |
| Tuky | 15,09 g |
| – nasycené | 3,21 g |
| – nenasycené | 7,83 g |
| –– mononenasycené | 6,78 g |
| –– polynenasycené | 1,05 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 4,84 g |
| Cholesterol | 203 mg |
| Sodík | 194 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 9,44 g |
| – cukry | 6,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 odměrky 3 odměrky rýže cca 150 g | Rýže bílá | |
| 400-500 g 400-500 g vepřové kotlety | Vepřová kotleta s kostí | 450 g |
| 250 250 ml vývaru - ne kostka Maggi | Vývar hovězí | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 malá sklenice leča (použil jsem domácí, cca 250 g) | Zelenina směs sterilovaná | |
| sterilovaná kapie, okurka, řepa | Červená řepa čerstvá | |
| 1 plechovka 1 plechovka hrášku, včetně nálevu | ||
| 2 PL 2 PL protlaku (cca 60 g - nejmenší plechovka) | Protlak rajčatový | 30 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| 1/2 KL 1/2 KL papriky | Paprika bílá čerstvá | 2.5 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| strouhaný eidam | Sýr kravský tvrdý 30% |