Nutriční hodnoty (Bavorský jablečný štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 364 kJ / 2 716 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,83 g |
| Tuky | 69,98 g |
| – nasycené | 40,45 g |
| – nenasycené | 26,65 g |
| –– mononenasycené | 19,41 g |
| –– polynenasycené | 7,24 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 44,07 g |
| Cholesterol | 179 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 454,81 g |
| – cukry | 236,91 g |
| ––– laktóza | 0,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 275 g 275 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 275 g |
| 1/2 1/2 čajové lžičky soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | ||
| 2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 100 ml 100 ml vlažné vody | Voda | 100 ml |
| 8-10 8-10 uvařených jablek | Jablko čerstvé | 1350 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 4 lžíce 4 lžíce nadrcených piškotů | Piškoty | 60 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 zakysaná smetana 15 % | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| rozinky | Rozinky | |
| mandle | Mandle neloupané | |
| vlašské ořechy | Vlašské ořechy | |
| mléko na potírání | Mléko kravské polotučné 1,5% |