Nutriční hodnoty (Telecí na divoko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 837 kJ / 1 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 163,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 158,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,68 g |
| Tuky | 59,07 g |
| – nasycené | 36,27 g |
| – nenasycené | 20,65 g |
| –– mononenasycené | 18,70 g |
| –– polynenasycené | 1,95 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 14,35 g |
| Cholesterol | 528 mg |
| Sodík | 695 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 30,78 g |
| – cukry | 19,08 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g telecího masa (plec, ořech...) | Telecí kýta | 750 g |
| kousek kousek špeku (pokud je třeba maso špikovat) | Špek | |
| 350 g 350 g směsi kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | 350 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 snítka 1 snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 plnější lžíce hořčice plnotučné | Hořčice plnotučná | |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
| kousek kousek másla (na zjemnění) | Máslo kravské |