Nutriční hodnoty (Telecí na divoko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 837 kJ / 1 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 158,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,68 g |
Tuky | 59,07 g |
– nasycené | 36,27 g |
– nenasycené | 20,65 g |
–– mononenasycené | 18,70 g |
–– polynenasycené | 1,95 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 14,35 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 695 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 30,78 g |
– cukry | 19,08 g |
––– laktóza | 0,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g telecího masa (plec, ořech...) | Telecí kýta | 750 g |
kousek kousek špeku (pokud je třeba maso špikovat) | Špek | |
350 g 350 g směsi kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | 350 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 snítka 1 snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 plnější lžíce hořčice plnotučné | Hořčice plnotučná | |
100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
kousek kousek másla (na zjemnění) | Máslo kravské |