Nutriční hodnoty (Špaldové langoše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 8 928 kJ / 2 134 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 78,75 g |
| Tuky | 36,65 g |
| – nasycené | 6,02 g |
| – nenasycené | 25,81 g |
| –– mononenasycené | 16,76 g |
| –– polynenasycené | 9,05 g |
| ––– omega 3 | 2,30 g |
| Vláknina | 59,70 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 6,02 g |
| Sůl | 15,05 g |
| Sacharidy | 341,00 g |
| – cukry | 21,20 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g špaldové hladké mouky | Mouka špaldová hladká | 450 g |
| 200 g 200 g vlažné vody | Voda | 200 ml |
| 2 PL 2 PL zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| 15 g 15 g droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1,5 CL 1,5 CL soli | Sůl mořská | 15 g |
| 1 CL 1 CL cukru | Cukr bílý | 10 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| K podávání: domácí kečup, domácí tatarka, nastrouhaný eidam a lahůdková cibulka | Cibulka jarní čerstvá |