Nutriční hodnoty (Špaldové langoše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 8 928 kJ / 2 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 78,75 g |
Tuky | 36,65 g |
– nasycené | 6,02 g |
– nenasycené | 25,81 g |
–– mononenasycené | 16,76 g |
–– polynenasycené | 9,05 g |
––– omega 3 | 2,30 g |
Vláknina | 59,70 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 6,02 g |
Sůl | 15,05 g |
Sacharidy | 341,00 g |
– cukry | 21,20 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450 g 450 g špaldové hladké mouky | Mouka špaldová hladká | 450 g |
200 g 200 g vlažné vody | Voda | 200 ml |
2 PL 2 PL zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
15 g 15 g droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1,5 CL 1,5 CL soli | Sůl mořská | 15 g |
1 CL 1 CL cukru | Cukr bílý | 10 g |
olej na smažení | Olej řepkový | |
K podávání: domácí kečup, domácí tatarka, nastrouhaný eidam a lahůdková cibulka | Cibulka jarní čerstvá |