Nutriční hodnoty (Vláčná bábovka podle Pavlíny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 373 kJ / 3 435 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,75 g |
| Tuky | 165,24 g |
| – nasycené | 30,08 g |
| – nenasycené | 119,00 g |
| –– mononenasycené | 84,70 g |
| –– polynenasycené | 34,30 g |
| ––– omega 3 | 8,56 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 481 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 410,30 g |
| – cukry | 232,50 g |
| ––– laktóza | 10,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky (prosejeme přes sítko) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 4 4 vejce (sníh) | Vejce slepičí | 280 g |
| 170 g 170 g cukru | Cukr bílý | 170 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 100 g 100 g čokolády (nejlepší jsou kaštany) | Čokoláda mléčná 30% | 100 g |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 100-120 ml 100-120 ml vody | Voda | 110 ml |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový |