Nutriční hodnoty (Jemná lilková pomazánka s kapií a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 099 kJ / 980 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,37 g |
| Tuky | 91,78 g |
| – nasycené | 12,25 g |
| – nenasycené | 68,27 g |
| –– mononenasycené | 37,29 g |
| –– polynenasycené | 30,98 g |
| ––– omega 3 | 3,24 g |
| Vláknina | 3,43 g |
| Cholesterol | 836 mg |
| Sodík | 663 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 9,68 g |
| – cukry | 0,49 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-4 3-4 lilky (záleží, jak jsou velké) | Lilek čerstvý | |
| 1 1 červená kapie | Paprika červená čerstvá | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku (nebát se ho) | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| sůl, bílý pepř | Pepř bílý | |
| 3 lžíce 3 lžíce kvalitního ol. oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce majonézy Hellmanns | Majonéza | 45 g |
| bagetu či jiné pečivo | Bageta pšeničná | |
| olej | Olej řepkový | |
| kousek kousek petrželky na ozdobu | Petržel nať čerstvá |