Rybí špízy

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Ryby 16 názorů

Suroviny

6-8 kusů filet tresky (pstruh, candát a pod.)
čerstvé bylinky
drobné žampiony
1 malá cuketa
sůl
bílý pepř
máslo
olej
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety ryb, pokud hodně jsou široké, rozřízneme podélně na polovinu.

  2. Osolíme, opepříme, můžeme posypat čerstvými bylinkami - listová petrželka, tymián a pod.

  3. Zatočíme do roládky a napichujeme na špízové jehly střídavě s kolečkem cukety a kloboučkem žampionu.

  4. Opékáme na grilovací nebo obyčejné pánvi na oleji ze všech stran.

  5. Hotové špízy pokapeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou.

  6. Podávala jsem s bramborami šťouchanými s osmahnutou jarní cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 96 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí špízy

  • zizala zizala(autorka receptu)

    cecilka: :-) Tak to jsem ráda, že se povedlo a chutnalo. Děkuji za pochvalu :-K

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    zizala: Dokonáno jest, obed hotový, s točením do roládky som mala síce trochu problémy:-((, ale výsledok, hotový skovst.:-p:-K No a este, nemala som cuketu, nahradila som ju zelenou paprikou,no myslím si, ze na kvalite originálneho receptu to neubralo:-?. ešte raz, :yes::yes::yes:, škoda, že nemôžem udeliť ďalší bod:-//:-//. no a samozrejme, bylinky, čerstvé, som tam dala, pestujem si ich v kvetináčoch. Želám pekný deň a samozrejme aj víkend.

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Dobrá ryba v moc hezké úpravě:-p+:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Pěkný receptík:-p:yes:

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    zizala: Ja tiež pangasov moc nemusím, no ostala mi ešte posledná fileta, tak čo s ňou:-//, skúsim z nej vykúzliť ,podľa tvojho receptu, niečo :-p:-p:-p. Potom sa podelím o výsledok, takže,prosím, drž:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    cecilka: Dej k němu nějakou bylinku a bude to v pohodě. Pangasa někdy taky kupuju, manžel ho má rád, že není cítit rybinou a nemá kosti, tedy pro něj dvě výhody proti jiným rybám :-8

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    :-p:-p:-p,vďaka za skvelu inšpiráciu na sobotňajší obed,iba verím, že to bude také skvelé ako pôvodný recept, k dispozícii mám totiž iba pangasa :-//

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    tejaja:Anna Kocikova:magdalenka: Děkuji:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    to je krásne...:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Já bych si moc pochutnala:-p
    Děkuji za príma recept:yes::-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mne by to chutilo aj bez prílohy, len so zeleninovým šalátom. :yes:;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Děkuji za milé komentáře :-):-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Za mne ryby ano, v jakékoli úpravě +5 :-p:-K:yes::-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To je moc hezký receptík;-)hned bych si také dala,tresku mám,tak to brzy udělám:-p:-p:yes:+

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Úžasně jednoduché a už od pohledu výborné - jazyk by hned věděl, nač se má těšit:-D:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: rybí špíz rybí špízy rybi spiz spiz z tresky vyborne rybi spizy rybí recepty recept rybi spiz rybi spizy recept rybi spizi recept recept rybi špizy špízy z ryb špíz z filety pstruha

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít