

Rybí špízy
Suroviny
- 6-8 kusů filet tresky (pstruh, candát a pod.)
- čerstvé bylinky
- drobné žampiony
- 1 malá cuketa
- sůl
- bílý pepř
- máslo
- olej
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
Filety ryb, pokud hodně jsou široké, rozřízneme podélně na polovinu.
Osolíme, opepříme, můžeme posypat čerstvými bylinkami - listová petrželka, tymián a pod.
Zatočíme do roládky a napichujeme na špízové jehly střídavě s kolečkem cukety a kloboučkem žampionu.
Opékáme na grilovací nebo obyčejné pánvi na oleji ze všech stran.
Hotové špízy pokapeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou.
Podávala jsem s bramborami šťouchanými s osmahnutou jarní cibulkou.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 96 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Rybí špízy
-
cecilka:
Tak to jsem ráda, že se povedlo a chutnalo. Děkuji za pochvalu
-
zizala: Dokonáno jest, obed hotový, s točením do roládky som mala síce trochu problémy
, ale výsledok, hotový skovst.
No a este, nemala som cuketu, nahradila som ju zelenou paprikou,no myslím si, ze na kvalite originálneho receptu to neubralo
. ešte raz,
, škoda, že nemôžem udeliť ďalší bod
. no a samozrejme, bylinky, čerstvé, som tam dala, pestujem si ich v kvetináčoch. Želám pekný deň a samozrejme aj víkend.
-
Dobrá ryba v moc hezké úpravě
+
-
Pěkný receptík
-
zizala: Ja tiež pangasov moc nemusím, no ostala mi ešte posledná fileta, tak čo s ňou
, skúsim z nej vykúzliť ,podľa tvojho receptu, niečo
. Potom sa podelím o výsledok, takže,prosím, drž
-
cecilka: Dej k němu nějakou bylinku a bude to v pohodě. Pangasa někdy taky kupuju, manžel ho má rád, že není cítit rybinou a nemá kosti, tedy pro něj dvě výhody proti jiným rybám
-
,vďaka za skvelu inšpiráciu na sobotňajší obed,iba verím, že to bude také skvelé ako pôvodný recept, k dispozícii mám totiž iba pangasa
-
tejaja:Anna Kocikova:magdalenka: Děkuji
-
to je krásne...
-
Já bych si moc pochutnala
Děkuji za príma recept -
Mne by to chutilo aj bez prílohy, len so zeleninovým šalátom.
-
Děkuji za milé komentáře
-
Za mne ryby ano, v jakékoli úpravě +5
-
To je moc hezký receptík
hned bych si také dala,tresku mám,tak to brzy udělám
+
-
Úžasně jednoduché a už od pohledu výborné - jazyk by hned věděl, nač se má těšit