Nutriční hodnoty (Krevetový salát s ananasem a jogurtem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 080 kJ / 258 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,04 g |
| Tuky | 17,39 g |
| – nasycené | 5,14 g |
| – nenasycené | 7,59 g |
| –– mononenasycené | 6,11 g |
| –– polynenasycené | 1,48 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 525 mg |
| Sodík | 217 mg |
| Sůl | 0,47 g |
| Sacharidy | 4,15 g |
| – cukry | 2,60 g |
| ––– laktóza | 1,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 14 ks 14 ks středních loupaných krevet | Krevety loupané | |
| 2-3 2-3 kroužky kompotovaného ananasu | Ananas zavařený | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| půl půl okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička limetové šťávy | Šťáva z limetky | 5 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | 45 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř nebo chilli | Pepř černý mletý | |
| k dokončení petrželka nebo lístky salátu | Petržel nať čerstvá | |
| volitelný sýr 50 g | Sýr kravský tvrdý 30% |