Nutriční hodnoty (Závitky z mletého masa v hořčičné omáčce se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 533 kJ / 1 561 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 135,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 132,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,51 g |
| Tuky | 101,44 g |
| – nasycené | 53,41 g |
| – nenasycené | 36,97 g |
| –– mononenasycené | 32,45 g |
| –– polynenasycené | 4,52 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 5,03 g |
| Cholesterol | 875 mg |
| Sodík | 841 mg |
| Sůl | 1,91 g |
| Sacharidy | 25,33 g |
| – cukry | 10,86 g |
| ––– laktóza | 6,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g mletého míchaného masa (hovězí a vepřové) | Vepřová plec | 600 g |
| 2 2 nožky párků | Vepřové nožičky | |
| 1 1 vejce uvařené natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
| kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 4 plátky 4 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
| plnotučná hořčice | Hořčice plnotučná | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce kaparů | Kapary | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| vývar | Vývar masový | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |