Nutriční hodnoty (Doboška)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 35 099 kJ / 8 389 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 139,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,00 g |
| Tuky | 551,07 g |
| – nasycené | 298,24 g |
| – nenasycené | 206,98 g |
| –– mononenasycené | 179,81 g |
| –– polynenasycené | 27,17 g |
| ––– omega 3 | 1,75 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 4,83 g |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 3,65 g |
| Sacharidy | 676,94 g |
| – cukry | 541,19 g |
| ––– laktóza | 31,99 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8-9 8-9 vajíček (menší vajíčka 9 ks) | Vejce slepičí | 595 g |
| 170 g 170 g moučkového cukru | Cukr bílý | 170 g |
| 160 g 160 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 160 g |
| 55 g 55 g rozpuštěného vlahého másla | Máslo kravské | 55 g |
| 2 2 x ! Celkem 4 těsta , rozdělená na poloviny, vyjde z toho 8 vrstev dobošky. | ||
| 6 6 vajíček | Vejce slepičí | 420 g |
| 350 g 350 g másla, může být kombinace Hera máslová 250 g + máslo 100 g | Máslo kravské | 350 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 240 g 240 g čokolády (lepší) | Čokoláda mléčná 30% | 240 g |
| 180 g 180 g cukru krystal | Cukr bílý | 180 g |
| 4-6 PL 4-6 PL sladké smetany pod čokoládu (podle hutnosti čokolády) | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| kousek kousek vanilkového lusku cca 3 cm | Vanilkové lusky | |
| 100 g 100 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 70 g 70 g Cery | Hydrogenovaný rostlinný tuk |