Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Habešan

Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto, které potřeme povidly se skořicí. Posypeme opečenými lískovými ořechy, které pečením získají větší aroma. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min + 24 hodin odležení těsta

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení těsta)

20. 1. 2011 18:22

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 436 kJ / 2 972 kcal
Bílkoviny64,92 g
Tuky78,87 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,86 g
Sůl0,42 g
Sacharidy471,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to takový bratránek medovníku s povidly, který jsem trochu upravila a je to dobrůtka.

Inspirace z Dortománie

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

21. 12. 2022 15:02

Marie Svarcova: :-8:yes::yes::yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 12. 2022 10:08

:-)<3:yes::yes: i u nás oblíbený - dovolila jsem si přidat foto , někdy peču i úzkéa nakrájené kousky jako cukroví:-K

SilviaD SilviaD

19. 11. 2022 14:08

Pre milovníkov perníčkov ako stvorené. S cestom sa robilo veľmi dobre.

NADEI

27. 5. 2019 16:58

:yes: Super recept :-) vynikající roládka :-! budu dělat častěji

Slávka

22. 3. 2016 08:24

Ja to robím z pizza cesta z Lidla a orechy meliem s cukrom. Na vrch javorový sirup tesne pred dopečením.

magdalenka magdalenka

30. 12. 2015 21:10

srettka: k drveniu orechov malá skúsenosť - dám do sáčku a párkrát prejdem válečkom...a ja ich "opekám" už drvené na suchej teflónovej panvici, sem tam prehrabnem.

srettka

30. 12. 2015 20:43

Daniela B:tak to mě moc těší :-8 musím ho jeste vymyslet v BL verzi pro dceru;-)

Daniela B

30. 12. 2015 20:24

od té doby, co se recept objevil dělám pokaždé ve vánoční době, ta vůně k tomu patří, až dnes se mi ho podařilo vyfotit, přidávám fotečku

ja0411 ja0411

14. 4. 2013 13:40

Tak jsem hledala recept na něco s povidly,které jsem potřebovala zlikvidovat a rozhodla jsem se pro tento recept;-).Rozhodně nelituji,protože je to opravdová mňamka a musim se držet,aby ještě zbylo něco na zítřek kamarádce na ochutnání:-D:-!Myslím,že o víkendu upeču znova,povidla ještě zbyly:-p.Moc díky za báječný recept a posílám za něho bodíka:-K:-!:-!:-!

Bahula Bahula

31. 3. 2013 17:00

Výborné :yes::-K:-K:-K Přidávám bod a foto.

srettka

22. 3. 2012 13:13

rebeka:jsi na to kapla, crcam se v procesu, co praci smrdi:-8
no tak jsi to ovejcila, no bóďo:-)) to dostalo aspon lesku a ty mandle se na to pehne priliply:-))
jaa vim ze je to dobre bochte, voni jako cert. . . eee umyty cert:-))
jo tak ty jsi toho habíbu jeste vytunila brusinkama? Se nedivim,ze si pak zblajznes pul sve prace:-D
a jeste ho hejcka cukérkem,k cemu sprosta mouka, ze?:-D no hlavne ze smakovalo. . .asi ho taky upiknu, uz dluho nebyl:-p
p.s. Ale fesaka jsi vyrobila, i s tem leskem;-):yes:

rebeka rebeka

22. 3. 2012 12:44

srettka::-//:-// pozdě.. flákáš se kdesi v práci či co:-//:-D:-D:-D:-D
habibéé, fatimo krásná.. upíknuto i s vejcetem:-// ale neva nic, voňalo to sakramentsky dobře, a chutná to eště lepšejší..hmmm:-*:-*:-8:-p:-p:yes::yes:
můj otaz, ohledněvá potírky.. to nebylo nic proti tomu, co následovalo:no::-// jenom takový pekařský ignorant, jako já,:-8 si může splést moučkový cukr s hladkou moukou.. a bylo mi to podezřelé, když jsem cukérkem podsypávala vál..:-O:-O:-8:-D:-D:-D
no nic, fúkala jsem jak fujara, abych se toho sladkého svinstva zbavila:-8:-D:-D
do vňútra jsem ještě přidala brusinky a vrchem zase mandličky lupínkové.. to ti je dobrota.. půlku 1. nohavice jsem ztrestala, páč jsem se mušíla uklidnit po duševní újmě.. uff... bod jsem dala, tu máš foto a díky veliké, převeliké, hermionko moje milá:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

srettka

22. 3. 2012 11:50

rebeka:reveňulko zlatá, asi jsem přišla s křížkem po funuse, ale tenhle se nepotirá. To není jako normoš štrůdloš:-) Jen to tak vypadá, tak šetři tím drahým artiklem, kterýmžto vejcata bezpochyby jsou:-))
p.s. Cítím, že u reveníčků je již napínuto, voňá to až semká:-p

spagetka spagetka

22. 3. 2012 09:09

rebeka:rebí, ale myslím, že bys žloutkem nic nepokazila, zkus jednu potřít a druhou ne, předpokládám, že máš 2 šišky

rebeka rebeka

22. 3. 2012 09:02

1974andrea::-8:-D:-D:-D nooo, já za to nemůžu.. to samo:-8:-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak rozpůlit kokosový ořech medovník s povidly dortománie galerie moučníky celozrnný závin s povidly dort habesan moučník habešan perníková roláda s povidly habersan pernikovy zavin habesan habesan buchta chlebíček habešan perník habešan šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní perníkový závin s povidly něco s povidly habesan moucnik perníkový závin s povidly a ořechy recepty z dortománie dortománie 21 díl

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, rum, soda jedlá, koření do perníku, povidla švestková, rum, skořice mletá, ořechy lískové

TopRecepty.cz

Habešan

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYW6