

Habešan
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 175 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 2 PL medu
- 1 PL rumu
- 1/2 kL jedlé sody
- 1/2 kL koření do perníku( pomleté skořice,badyán,hřebíček,nové koření)
- na náplň:
- švestková povidla smíchaná
- 1 PL rumu
- mletá skořice na posyp
- 100 g lískových ořechů
Postup přípravy receptu
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Rozdělíme na dva díly, které rozválíme jako štrůdl. Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí.
Lískové ořechy necháme na 10-15 minut v troubě na 100°C, aby se více uvolnilo ořechové aróma. Pak je posekáme na hrubo (používám houpačku na bylinky). Ořechovou drtí posypeme povidla a zavineme. Pečeme na 180°C dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Je to takový bratránek medovníku s povidly, který jsem trochu upravila a je to dobrůtka.
Inspirace z Dortománie
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Habešan
-
Super recept
vynikající roládka
budu dělat častěji
-
Ja to robím z pizza cesta z Lidla a orechy meliem s cukrom. Na vrch javorový sirup tesne pred dopečením.
-
srettka: k drveniu orechov malá skúsenosť - dám do sáčku a párkrát prejdem válečkom...a ja ich "opekám" už drvené na suchej teflónovej panvici, sem tam prehrabnem.
-
Daniela B:tak to mě moc těší
musím ho jeste vymyslet v BL verzi pro dceru
-
od té doby, co se recept objevil dělám pokaždé ve vánoční době, ta vůně k tomu patří, až dnes se mi ho podařilo vyfotit, přidávám fotečku
-
Tak jsem hledala recept na něco s povidly,které jsem potřebovala zlikvidovat a rozhodla jsem se pro tento recept
.Rozhodně nelituji,protože je to opravdová mňamka a musim se držet,aby ještě zbylo něco na zítřek kamarádce na ochutnání
Myslím,že o víkendu upeču znova,povidla ještě zbyly
.Moc díky za báječný recept a posílám za něho bodíka
-
Výborné
Přidávám bod a foto.
-
rebeka:jsi na to kapla, crcam se v procesu, co praci smrdi
no tak jsi to ovejcila, no bóďoto dostalo aspon lesku a ty mandle se na to pehne priliply
jaa vim ze je to dobre bochte, voni jako cert. . . eee umyty cert
jo tak ty jsi toho habíbu jeste vytunila brusinkama? Se nedivim,ze si pak zblajznes pul sve prace
a jeste ho hejcka cukérkem,k cemu sprosta mouka, ze?no hlavne ze smakovalo. . .asi ho taky upiknu, uz dluho nebyl
p.s. Ale fesaka jsi vyrobila, i s tem leskem -
srettka:
pozdě.. flákáš se kdesi v práci či co
habibéé, fatimo krásná.. upíknuto i s vejcetemale neva nic, voňalo to sakramentsky dobře, a chutná to eště lepšejší..hmmm
můj otaz, ohledněvá potírky.. to nebylo nic proti tomu, co následovalojenom takový pekařský ignorant, jako já,
si může splést moučkový cukr s hladkou moukou.. a bylo mi to podezřelé, když jsem cukérkem podsypávala vál..
no nic, fúkala jsem jak fujara, abych se toho sladkého svinstva zbavila
do vňútra jsem ještě přidala brusinky a vrchem zase mandličky lupínkové.. to ti je dobrota.. půlku 1. nohavice jsem ztrestala, páč jsem se mušíla uklidnit po duševní újmě.. uff... bod jsem dala, tu máš foto a díky veliké, převeliké, hermionko moje milá -
rebeka:reveňulko zlatá, asi jsem přišla s křížkem po funuse, ale tenhle se nepotirá. To není jako normoš štrůdloš
Jen to tak vypadá, tak šetři tím drahým artiklem, kterýmžto vejcata bezpochyby jsou
p.s. Cítím, že u reveníčků je již napínuto, voňá to až semká -
rebeka:rebí, ale myslím, že bys žloutkem nic nepokazila, zkus jednu potřít a druhou ne, předpokládám, že máš 2 šišky
-
1974andrea:
nooo, já za to nemůžu.. to samo
-
rebeka:Jéžíš
, už zase peče, holka jedna mlsná
-
heřmánku.. jsi tu
honem
nepotírám vejcetem
ničím nebo jak
-
jarka skrobakova:opovaz se neco mazat
jsem rada, ze ti chutnalo a recept splnil ocekavani