Habešan
Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto, které potřeme povidly se skořicí. Posypeme opečenými lískovými ořechy, které pečením získají větší aroma. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,92 g |
Tuky | 78,87 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 471,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to takový bratránek medovníku s povidly, který jsem trochu upravila a je to dobrůtka.
Inspirace z Dortománie
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2022 15:02
21. 12. 2022 10:08
19. 11. 2022 14:08
27. 5. 2019 16:58
22. 3. 2016 08:24
30. 12. 2015 21:10
30. 12. 2015 20:43
30. 12. 2015 20:24
14. 4. 2013 13:40
31. 3. 2013 17:00
22. 3. 2012 13:13
no tak jsi to ovejcila, no bóďo to dostalo aspon lesku a ty mandle se na to pehne priliply
jaa vim ze je to dobre bochte, voni jako cert. . . eee umyty cert
jo tak ty jsi toho habíbu jeste vytunila brusinkama? Se nedivim,ze si pak zblajznes pul sve prace
a jeste ho hejcka cukérkem,k cemu sprosta mouka, ze? no hlavne ze smakovalo. . .asi ho taky upiknu, uz dluho nebyl
p.s. Ale fesaka jsi vyrobila, i s tem leskem
22. 3. 2012 12:44
habibéé, fatimo krásná.. upíknuto i s vejcetem ale neva nic, voňalo to sakramentsky dobře, a chutná to eště lepšejší..hmmm
můj otaz, ohledněvá potírky.. to nebylo nic proti tomu, co následovalo jenom takový pekařský ignorant, jako já, si může splést moučkový cukr s hladkou moukou.. a bylo mi to podezřelé, když jsem cukérkem podsypávala vál..
no nic, fúkala jsem jak fujara, abych se toho sladkého svinstva zbavila
do vňútra jsem ještě přidala brusinky a vrchem zase mandličky lupínkové.. to ti je dobrota.. půlku 1. nohavice jsem ztrestala, páč jsem se mušíla uklidnit po duševní újmě.. uff... bod jsem dala, tu máš foto a díky veliké, převeliké, hermionko moje milá
22. 3. 2012 11:50
p.s. Cítím, že u reveníčků je již napínuto, voňá to až semká
22. 3. 2012 09:09
22. 3. 2012 09:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
Macek13 uvařila před 8 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 32 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 36 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Jak jednoduše a rychle upéct perníkový závin či roládu. Podle těchto receptů to zvládne hravě každý
Staročeská sakrajda: Perníkový závin voní po povidlech a oříšcích a nakrájený se dá využít i jako výborné cukroví
Další recepty
Tématické fráze: jak rozpůlit kokosový ořech medovník s povidly dortománie galerie moučníky celozrnný závin s povidly dort habesan moučník habešan perníková roláda s povidly habersan pernikovy zavin habesan habesan buchta chlebíček habešan perník habešan šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní perníkový závin s povidly něco s povidly habesan moucnik perníkový závin s povidly a ořechy recepty z dortománie dortománie 21 díl
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, rum, soda jedlá, koření do perníku, povidla švestková, rum, skořice mletá, ořechy lískové
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
38 názorů