Nutriční hodnoty (Zdravá verze mug cake)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 173 kJ / 519 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 30,60 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,24 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,36 g | 
| Tuky | 20,99 g | 
| – nasycené | 5,92 g | 
| – nenasycené | 9,88 g | 
| –– mononenasycené | 7,32 g | 
| –– polynenasycené | 2,56 g | 
| ––– omega 3 | 0,13 g | 
| Vláknina | 6,94 g | 
| Cholesterol | 528 mg | 
| Sodík | 226 mg | 
| Sůl | 0,47 g | 
| Sacharidy | 48,85 g | 
| – cukry | 20,15 g | 
| ––– laktóza | 2,25 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 celý banán | Banán čerstvý | 90 g | 
| 40 g 40 g ovesných vloček (mletých - umeleme je v mixéru nebo mlýnku) | Vločky ovesné | 40 g | 
| 2-3 PL 2-3 PL tvarohu (používám nízkotučný nebo polotučný) | Tvaroh polotučný | 62.5 g | 
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 1/4 KL 1/4 KL kypř. prášku (používám bez fosfátu) | ||
| 2 2 čtverečky vysokoprocentní čokolády | Čokoláda mléčná 30% | |
| možno přidat oříšky, chia semínka, kakao, skořice (dle vlastní chuti) | Skořice ceylonská |