Nutriční hodnoty (Vajíčková omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 145 kJ / 752 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 48,97 g |
| – nasycené | 17,59 g |
| – nenasycené | 20,56 g |
| –– mononenasycené | 16,16 g |
| –– polynenasycené | 4,40 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 499 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 29,02 g |
| – cukry | 9,01 g |
| ––– laktóza | 3,81 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4-5 4-5 vajec uvařených natvrdo | Vejce slepičí | 315 g |
| 2 2 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 plná lžíce másla | Máslo kravské | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| cca 300-400 ml cca 300-400 ml vývaru | Vývar masový | 350 ml |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| lžička lžička sušeného kopru (nebo lžíce čerstvého) | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| cukr podle chuti | Cukr bílý |