Nutriční hodnoty (Houbový krém s cizrnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 413 kJ / 1 294 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,88 g |
| Tuky | 41,27 g |
| – nasycené | 4,79 g |
| – nenasycené | 34,30 g |
| –– mononenasycené | 19,39 g |
| –– polynenasycené | 14,91 g |
| ––– omega 3 | 2,28 g |
| Vláknina | 119,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 62 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 102,30 g |
| – cukry | 12,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 300 g 300 g (hnědých – krémových) žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku, najemno rozmačkaný | ||
| 1 lžička 1 lžička najemno pokrájeného rozmarýnu nebo ½ lžičky sušeného, mletého | Rozmarýn sušený | 5 g |
| 300 g 300 g vařené cizrny | Cizrna | 300 g |
| ½ l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| ¼ l žičky žičky muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |