Rozstřelené ptáčky

MonikaP Kuchařka: MonikaP

Doba přípravy: 2h 4-5 porcí Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

700 g vepřového masa
3 uvařená vejce
2 cibule
3 kyselé okurky
10 dkg angl .slaniny v celku
(nebo jiné uzeniny. např jemný salám, jak kdo má rád
sádlo nebo olej
hladká mouka na zahuštění
vývar nebo voda
sůl a pepř
1-2 lžíce plnotučné hořčice
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli i anglickou slaninu. (Já použila z nouze špekáček).
    Mezitím maso nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme.

  2. Až začne cibule trochu zlátnout, tak přidáme do hrnce k cibuli maso, které orestujeme, aby se zatáhlo.
    Až začne cibule hnědnout, tak přidáme hořčici a zalijeme vodou nebo vývarem. Necháme vařit pod poklicí asi hodinu.

  3. Mezitím, když máme čas, tak nakrájíme okurky a vajíčka.
    Okurky přidáme do omáčky. Vejce dáváme až později.
    Za občasného míchání doléváme vodou nebo vývarem (tolik, kolik chceme omáčky).
    Vaříme do změknutí masa. (Celkově asi 1,5-2 hod.)
    Záleží jak velké máme kousky masa.

  4. Když je maso měkké, tak přidáme vajíčka. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
    Připravíme na zahuštění hl.mouku + vodu. (Zhruba 1,5 dl vody + 3-4 lžíce hl.mouky). Tak, aby to nebylo moc tekuté, ale ani moc husté.
    Za stálého míchání vaříme ještě asi 10-15 minut.

    Podávat můžeme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 076 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozstřelené ptáčky

  • Eja57 Eja57

    Veronika.Hrozna: šup sem s ním...ale honem:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Mám recept na srnčí guláš , který se sem leta stydím přidat, pač gulášů je zde hafo!;-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    MonikaP: Kedysi bolo dobrým zvykom pred pridaním receptu sa presvedčiť, či tu už recept nie je. Na to sa používal vyhľadávač. Ale čakávať, že tu rozstrieľané vtáčky alebo hovädzí guláš nebudú, je trochu absurdné. Nejakú malú inováciu receptu je predsa možné napísať už k tu existujúcemu receptu - v komentároch pod receptom a nepridávať ako nový recept.
    Určite máte v "repertoári" aj niečo netradičné a zaujímavé, čo zaujme a bude väčším prínosom. (Kvalita je lepšia ako kvantita.) Berte to ako radu, ja sa teším na vaše ďalšie recepty.

    Odpovědět

  • MonikaP MonikaP(autor receptu)

    Lenunka, Eja57 jen nechápu, že máte potřebu pořád vše komentovat. To je jedna věc.
    Druhá věc, že každý dělá ,,rozstřelené ptáčky jinak" i když nějaký zásadní rozdíl v tom není.
    Já třeba, když něco hledám, tak kouknu po více stejných receptech a potom se až rozhoduji podle, kterého uvařím. Nevidím na tom nic špatného.
    A třetí věc, že pokud se mi něco nelíbí, tak to přejdu a jdu dál.

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57: Lenunka:
    Jj, máte pravdu :-)
    No, mladičká autorka je tu pouze pár dní i s cestou...
    ...proč ale nevěnujete stejnou pozornost o generace starším matadorkám, které vlastně bez uzardění (pravda s vyvedenými fotečkami) činí zhusta totéž, he? ;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    Eja57: to je, a s chutněji vypadajícími fotkami :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Rozstřelených/rozlítaných ptáčků je tady už fakt hodně:-//

    Odpovědět

Tématické fráze: rozstřelený ptáček španělský ptáček recept rozstřelený španělský ptáček rozstřelení ptáčci rozstřelený ptáček recept roztřelený ptáček španělský ptáček rozstreleny rozstřelení ptáčci recept rozstřelený ptáček z vepřového masa rostreleny ptacek rozstřelený španělský ptáček recept roztřelené ptáčky rozstřelené španělské ptáčky ptáčky roztřeleny španělský ptáček roztreleny ptacek recept rozstrileny ptáček rostřelené ptáčky rostreleny španělský ptáček rozstřílení ptáčci

Zapomněl/a jsem heslo