Nutriční hodnoty (Rychlé jogurtové makovky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 213 kJ / 2 919 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,70 g |
| Tuky | 94,00 g |
| – nasycené | 36,85 g |
| – nenasycené | 52,90 g |
| –– mononenasycené | 37,74 g |
| –– polynenasycené | 15,16 g |
| ––– omega 3 | 3,40 g |
| Vláknina | 16,77 g |
| Cholesterol | 163 mg |
| Sodík | 57 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 442,42 g |
| – cukry | 91,89 g |
| ––– laktóza | 5,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 130 g 130 g vody | Voda | 130 ml |
| 100 g 100 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 100 ml |
| 60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 2 2 vanilkové cukry (40 g) | Cukr vanilkový | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 60 g 60 g změklého másla | Máslo kravské | 60 g |
| půl půl vejce (zbytek zůstane na potření makovek před pečením) | Vejce slepičí | |
| půl lžičky lžičky soli | Sůl mořská | |
| 500-530 g 500-530 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 515 g |
| 15-18 g 15-18 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 16.5 g |