Nutriční hodnoty (Slaný celozrnný koláč s pórkem a šunkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 612 kJ / 1 580 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 72,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,70 g |
| Tuky | 30,22 g |
| – nasycené | 8,31 g |
| – nenasycené | 16,95 g |
| –– mononenasycené | 10,11 g |
| –– polynenasycené | 6,84 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 13,60 g |
| Cholesterol | 719 mg |
| Sodík | 2,57 g |
| Sůl | 5,92 g |
| Sacharidy | 212,20 g |
| – cukry | 6,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g celozrnné pšeničné mouky (ideální je špaldová) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 300 g |
| 20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| špetička špetička cukru | Cukr bílý | |
| 150-200 ml 150-200 ml vody (podle použité mouky) | Voda | 175 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| lžíce lžíce oleje. | ||
| 250-300 g 250-300 g šunky | Šunka vepřová vařená | 275 g |
| 1 1 pórek nebo 3-4 jarní cibulky | Pórek čerstvý | |
| 1 -2 balení 1 -2 balení minimozzarell | ||
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |