Nutriční hodnoty (Paprikáš ze slepice (maďarský recept))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 429 kJ / 580 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,28 g |
| Tuky | 56,17 g |
| – nasycené | 18,01 g |
| – nenasycené | 36,74 g |
| –– mononenasycené | 28,44 g |
| –– polynenasycené | 8,30 g |
| ––– omega 3 | 1,84 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 28 mg |
| Sodík | 651 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 13,34 g |
| – cukry | 10,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 slepice | Slepice | |
| 40 g 40 g slaniny | Špek | 40 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| ostrá paprika podle chuti | Paprika pálivá | |
| 1 kelímek 1 kelímek sladké nebo zakysané smetany | ||
| 2 lžíce 2 lžíce hladké nebo polohrubé mouky | ||
| slepičí vývar | Vývar slepičí | |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská |