Nutriční hodnoty (Křupavé škvarkové preclíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 381 kJ / 3 437 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,00 g |
| Tuky | 172,64 g |
| – nasycené | 66,17 g |
| – nenasycené | 94,65 g |
| –– mononenasycené | 75,86 g |
| –– polynenasycené | 18,79 g |
| ––– omega 3 | 1,24 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 407 mg |
| Sodík | 863 mg |
| Sůl | 1,94 g |
| Sacharidy | 372,63 g |
| – cukry | 16,53 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 100-150 ml 100-150 ml vlažného mléka nebo vody | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 200 g 200 g sádla se škvarky - rozehřáté, vlažné (dala jsem 125 g sádla a 80 g škvarků nasekaných nadrobno) | Škvarky | 200 g |
| větší špetka špetka soli (i víc, podle chuti) | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| hrubá mořská sůl | Sůl mořská | |
| sezam nebo mák | Sezam loupaný |