

Čína II
Suroviny 4 porce
- Drůbeží maso
- 1 cibule nebo malý pórek
- čínská zeleninová směs mražená
- 1 vejce
- 2 lžíce solamylu
- koření na čínu
- Na zálivku:
- hrnek vývaru
- 1 lžička mletého závoru
- asi dcl červeného vína
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl
- tuk nebo olej
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme vejce, solamyl rozmíchaný v trošce vody, koření na čínu, zamícháme a necháme v misce asi půl hod.
Zálivku si připravíme smícháním všech surovin.
Na rozpálený tuk nebo olej dáme maso, po zarestování přidáme zeleninovou směs.
Necháme chvíli smažit.
Potom zalijeme zálivkou.
Podáváme s rýží
Poznámka od kuchařky
Inspiraci jsem našla ve starší knize Čínská kuchyně
Sdílejte recept s přáteli
Komentáře k receptu Čína II
-
Právě jsme dovečeřeli. Výborné i z vepřového masa
-
Musím přiznat, že ČÍNA je u nás vžité a používáme to na jakékoliv směsi kousků masa a zeleniny. Někdy je to FLAMENDR, někdy KOVÁŘSKÉ jindy zase ŠEVCOVSKÉ , ale i různě podle krajů. Já osobně zbožňuji ZÁZVOR a proto ti fandím i když u nás není oblíbený. +bodík 3
-
Je to vynikající.. zkoušela jsem povedlo, se.. DOPORUČUJI :)
-
Jiřinko, dělávám skoro stejně, nedávám víno. Nyní jsem přidala trochu arašídů.Je to za +
-