Hovězí svíčková Wellington
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 745 kJ / 3 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 268,04 g |
Tuky | 212,98 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 3,60 g |
Sacharidy | 181,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omáčka Madeira http://www.toprecepty.cz/recept/41322-omacka--made...
Zdroj:
Napříč internetem, V. Vrabec, R. Vaněk, p. Cuketka
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2015 13:04
Casino, vďaka za link, skvelo som sa pobavila, no skutočne ostanem pri klasike, napr. moravskom vrabcovi-práve ho robím. Nemám chuť, v prípade totálneho fiaska, vyhadzovať 30 eurové mäso cez zavreté okno.
8. 2. 2015 23:19
amalia:
Palacinky? Opravdu! Zdá se, že nejen pro mě je problém obalit maso duxelles. Ty mršky se ho samy ne a nedrží! Zkoušel jsem použít i vepřovou síťku (bránici), ale nadalo se to jíst
cecilka:
Patrně se jedná o módní jídlo, jehož obliba pominula už minimálně před osmatřiceti lety, jak se píše tady v prvním komentáři http://www.cuketka.cz/?p=1001
vybusna: magdalenka:
Víííííítejte v klubu
Bifteky jsem se naučil dělat až podle http://dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefste... ale na LABUŽNÍKOVI jsem se iks krát předvedl jako absolutní kopyto, které nedokáže udělat správný roast beef častěji, než 1x ze dvou případů
Z mého pohledu je Wellington brnkačka
Prosím, zkuste to (nebo snad ho?)
7. 2. 2015 14:00
Luxusní
7. 2. 2015 13:19
Tak to je luxusní
7. 2. 2015 13:09
,
,
.
Snáď som svoj názor na recept vyjadrila dosť zrozumiteľne, no nikdy by som si naň netrúfla. preto idem radšej piecť klasické plnené kurča. A obávam sa, že ani kuchári v luxusných reštauráciách si netrúfajú, zatiaľ som ho ani v jednej na jedálnom lístku nevidela.
7. 2. 2015 12:54
luxusní
7. 2. 2015 10:17
vybusna:ty si asi moje dvojča...ja sa o hov. steaky už ani nepokúšam...tiež radšej idem krájať tortu s čokopolevou...
A Wellington - to je utópia.
7. 2. 2015 09:59
casino : ja Vam verim (co pisete v dodatku o peceni panenky atd) ja mam strasne velky respekt pred hovadzim v strede cervenym. Dokonca keby som si mala vybrat, ci mam pokrajat zakusok s cokoladovou polevou..a ze som krajacka mizerna...tak si snad vyberiem krajat ten zakusok. Nechceite vediet, kolko hovadzich dusenych platkov na cibulke sme mali u nas doma, miesto krvaveho stejku.....A aj tak ich stale neviem, aj ked som skusala uz milion zarucenych postupov. o wellington som sa pokusala jeden jediny raz...a dost...na hovadziu svieckovu uz viac nesiahnem.
Respect
7. 2. 2015 09:40
Skvostné +8
7. 2. 2015 09:35
Krása náramná
7. 2. 2015 01:03
... konečne sem dal niekto klasický Wellington a Makrónky ho aj pekne nafotili
fakt sa doň dávali palacinky? čo sa človek na topkách nedozvie...
6. 2. 2015 21:42
Tak takové luxusní jídlo bych alespoň jednou ráda ochutnala
,ale sama bych si to uvařit netroufala,myslím,že to už patří opravdu do velké gastronomie
6. 2. 2015 20:42
Paráda Líbí se mi velmi srozumitelně rozepsaný postup
6. 2. 2015 20:32
No tak to je vyšší dívčí - už chybí jen lanýže místo žampionů
6. 2. 2015 20:13
Provokatére, to jsi na nás vytáhl těžký kalibr
, je to luxusní
+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Loco moco - burger s rýží, volským okem a omáčkou
Přidáno před 12 hodinami

Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno před 14 hodinami

Ananasová "extáze"
Přidáno před 19 hodinami

Sumeček smažený v sýrové strouhance
Přidáno před 21 hodinami

Kapří carpaccio
Přidáno 25. 6. 2022 17:25

Polévka risi bisi
Přidáno 25. 6. 2022 14:38
Právě bylo uvařeno:

Klasické šunkofleky jak je známe
uvařil/a Kamil1
před 8 hodinami

Ořechová vosí hnízda - Vosátka
uvařil/a Tonka2015
před 9 hodinami

Pomazánka z hovězího masa
uvařil/a Jajina_76
před 9 hodinami

Báječný Margot dort / řez
uvařil/a Petra Dvor.
před 9 hodinami

Třešňové / višňové kynuté knedlíky
uvařil/a Lokajka
před 10 hodinami

Vepřová kýta à la hovězí znojemská roštěná
uvařil/a Adris
před 11 hodinami

Kokosová buchta s rumovým máslem
uvařil/a Lucille
před 11 hodinami

Expresní meruňková bublanina se smetanou
uvařil/a HankaUl
před 12 hodinami

Máslový krém se sněhem
uvařil/a Marry95
před 13 hodinami

Pizza jako z pizzerie
uvařil/a Petaja
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: steak wellington hovězí svíčková svíčková velington svičkova welington svíčková velinkton hovězí svíčková recepty hovězí velington hovězí svíčková recept hovezi welington maso wellington vepřová panenka wellington hovězí svíčková pečeně hovězí svičkova- recepty svickova welinkton recepty z hovězí svičkové wellington recept recepty hovězi svičkova svíčková hovězí wellington steak hovezi panenka
Suroviny: svíčková hovězí, žampióny, šunka, těsto listové, žloutek, olej, hořčice, sůl, pepř
Hovězí svíčková Wellington
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2mL
15 názorů