Nutriční hodnoty (Ředkvičkovo-řepný salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 815 kJ / 195 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,41 g |
| Tuky | 13,19 g |
| – nasycené | 2,29 g |
| – nenasycené | 10,41 g |
| –– mononenasycené | 7,49 g |
| –– polynenasycené | 2,92 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 4,84 g |
| Cholesterol | 7 mg |
| Sodík | 56 mg |
| Sůl | 0,11 g |
| Sacharidy | 11,74 g |
| – cukry | 7,73 g |
| ––– laktóza | 2,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 svazky 2 svazky ředkviček | Ředkvička čerstvá | 220 g |
| 4 4 střední vařené řepy (nebo pečené) | Červená řepa čerstvá | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce jogurtu (nebo zakysaná smetana, majonéza) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 70 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 22.5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| vařená vejce k podávání | Vejce slepičí |