Nutriční hodnoty (Zeleninový krém se sýrem a chlebovými krutonky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 039 kJ / 1 204 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,05 g |
| Tuky | 103,46 g |
| – nasycené | 69,32 g |
| – nenasycené | 31,29 g |
| –– mononenasycené | 27,86 g |
| –– polynenasycené | 3,43 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 12,15 g |
| Cholesterol | 351 mg |
| Sodík | 1,19 g |
| Sůl | 2,94 g |
| Sacharidy | 16,93 g |
| – cukry | 13,42 g |
| ––– laktóza | 9,91 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 karotky | Mrkev čerstvá | |
| 1/2 1/2 většího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 150 g 150 g goudy | Gouda 45% t. v s. | 150 g |
| 2-3 krajíce 2-3 krajíce cibulového chleba na krutonky | Krutony | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |