Nutriční hodnoty (Zeleninový krém se sýrem a chlebovými krutonky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 039 kJ / 1 204 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,05 g |
Tuky | 103,46 g |
– nasycené | 69,32 g |
– nenasycené | 31,29 g |
–– mononenasycené | 27,86 g |
–– polynenasycené | 3,43 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 12,15 g |
Cholesterol | 351 mg |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,94 g |
Sacharidy | 16,93 g |
– cukry | 13,42 g |
––– laktóza | 9,91 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 karotky | Mrkev čerstvá | |
1/2 1/2 většího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
150 g 150 g goudy | Gouda 45% t. v s. | 150 g |
2-3 krajíce 2-3 krajíce cibulového chleba na krutonky | Krutony | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |