Nutriční hodnoty (Pórková mléčná polévka s vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 4 247 kJ / 1 015 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,10 g |
| Tuky | 60,36 g |
| – nasycené | 23,74 g |
| – nenasycené | 32,78 g |
| –– mononenasycené | 23,16 g |
| –– polynenasycené | 9,62 g |
| ––– omega 3 | 2,23 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 334 mg |
| Sodík | 304 mg |
| Sůl | 0,61 g |
| Sacharidy | 76,26 g |
| – cukry | 26,76 g |
| ––– laktóza | 19,76 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g pórku | Pórek čerstvý | 100 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 20 g 20 g oleje | Olej řepkový | 20 ml |
| 60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| 400 ml 400 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 1,2 l 1,2 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1200.0000476837158 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |