Nutriční hodnoty (Honzovy podmáslové buchty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 670 kJ / 3 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,65 g |
| Tuky | 137,71 g |
| – nasycené | 61,73 g |
| – nenasycené | 71,62 g |
| –– mononenasycené | 51,43 g |
| –– polynenasycené | 20,18 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 285 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 463,35 g |
| – cukry | 122,24 g |
| ––– laktóza | 16,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| malá lžička lžička soli | Sůl mořská | |
| 250 - 300 ml 250 - 300 ml podmáslí | Podmáslí | 275 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 110 g 110 g rozpuštěného sádla | Sádlo vepřové | 110 g |
| 20 ml 20 ml rumu | Rum | 20 ml |
| náplň tvarohová, maková, povidla nebo jiná | Povidla | |
| moučkový cukr na dokončení | Cukr bílý |