Nutriční hodnoty (Slanky - žemle ke guláši (starý recept))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 312 kJ / 2 465 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,50 g |
| Tuky | 79,93 g |
| – nasycené | 41,20 g |
| – nenasycené | 35,95 g |
| –– mononenasycené | 26,40 g |
| –– polynenasycené | 9,55 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 136 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 370,32 g |
| – cukry | 30,32 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| ¼ l vlažného mléka, možná i více | ||
| 42 g 42 g droždí, nebo 2 KL sušeného | ||
| 1 KL 1 KL cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 2-3 PL 2-3 PL rozpuštěného sádla (asi 45 g) | Sádlo vepřové | 37.5 g |
| 40 g 40 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 40 g |
| asi 1 1 KL soli (každý si množství upraví podle svého, já dala lžičku jen s malým završením a bylo to akorát) | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |