

Hovězí kližka na kmíně
Suroviny
- 3/4 kg hovězí kližky
- 1 velká cibule
- 1 litr vývaru (z hovězích kostí)
- kousek uzené slaniny
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej
- máslová jíška
- bobkový list
- nové koření
Postup přípravy receptu
Hovězí maso si poctivě odblaníme a nakrájíme na stejně velké kostky. Vše osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Do hrnce si dáme olej s nadrobno nakrájenou uzenou slaninou a po rozpálení opečeme nahrubo nakrájenou cibuli, do které na závěr, přidáme dvě lžičky mletého kmínu, bobkový list, nové koření a necháme lehkým restováním rozvonět. Do tohoto cibulového základu vložíme hovězí maso a za stálého míchání restujeme. Maso podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka.
Poté maso opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu rozmixujeme a zahustíme trochou máslové jíšky. Maso vrátíme do omáčky a necháme společně za stálého opatrného míchání ještě lehce provařit asi 5 minut.
Vhodnou přílohou jsou těstoviny, vařený brambor, ale i houskový knedlík.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí kližka na kmíně
-
Romario: Krásná práce :) jen tak dál, a ať chutná :)
-
Dnešní inspirace..
. Moc dobré a rychlé. A nic nezbylo.
-
:vařím zítra, určitě bude chutnat celé rodině
-
vyjmout z omáčky kostky masa je přece běžné. Dělám to u všech omáček vč. guláše. Nevidím v tom problém. Jinak moc pěkný recept, budu vařit v sobotu
-
Djn: ... jak pro koho, a navíc každý může dotvářet recept dle svého, není to nic proti ničemu
-
Nechápu - nejdřív kostky dusit do měkka a pak vyjmout a šťávu rozmixovat? V praxi je to neproveditelné - vybírat z hrnce uvařené kostky...
-
Mňam
-
Ottíku, recept je jednoduchý a pěkný. Já dělám na kmínu vepřové a z hovězího bude ještě lepší. Máš 1