Nutriční hodnoty (Zapečená polenta s mozzarellou a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 4 607 kJ / 1 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,48 g |
| Tuky | 29,34 g |
| – nasycené | 18,61 g |
| – nenasycené | 9,40 g |
| –– mononenasycené | 6,96 g |
| –– polynenasycené | 2,44 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 165 mg |
| Sůl | 1,70 g |
| Sacharidy | 175,20 g |
| – cukry | 32,94 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g polenty | Polenta | 200 g |
| 200 ml 200 ml smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 600 ml 600 ml vývaru | Vývar hovězí | 600 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| mozzarella | Mozzarella kravská | |
| parmezán | Parmezán | |
| bazalka | Bazalka čerstvá |