Nutriční hodnoty (Chřestové rizoto s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 658 kJ / 1 113 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,18 g |
| Tuky | 104,70 g |
| – nasycené | 55,12 g |
| – nenasycené | 45,04 g |
| –– mononenasycené | 39,78 g |
| –– polynenasycené | 5,26 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 379 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 12,85 g |
| – cukry | 6,24 g |
| ––– laktóza | 1,54 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| hrnek hrnek rýže arborio | Rýže bílá | |
| 1 svazek 1 svazek zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 ml 100 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| 2 hrnky 2 hrnky kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného parmezánu | Parmezán | 30 g |