Nutriční hodnoty (Gulášová polévka z masových knedlíčků)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 077 kJ / 975 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,98 g |
| Tuky | 62,32 g |
| – nasycené | 24,85 g |
| – nenasycené | 34,61 g |
| –– mononenasycené | 24,91 g |
| –– polynenasycené | 9,70 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 11,29 g |
| Cholesterol | 134 mg |
| Sodík | 162 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 46,17 g |
| – cukry | 7,32 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g mletého masa (vepřové, drůbeží nebo mix) | Vepřový ořez | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| 2 lžičky 2 lžičky uzené papriky | Paprika uzená | 10 g |
| chilli dle chuti | Chilli paprička sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 litr 1 litr hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| jíška z 1 lžíce 1 lžíce sádla a 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| libeček k podávání | Libeček čerstvý |