Nutriční hodnoty (Šťavnatá jehněčí plec na rozmarýnu a česneku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 484 kJ / 2 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 331,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 318,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,58 g |
| Tuky | 89,44 g |
| – nasycené | 19,70 g |
| – nenasycené | 52,25 g |
| –– mononenasycené | 45,02 g |
| –– polynenasycené | 7,23 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 29,10 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 965 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 85,64 g |
| – cukry | 14,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,6 kg 1,6 kg jehněčí plece | Vepřová plec | 1600.000023841858 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky himalájské nebo mořské soli | ||
| 1 lžička 1 lžička 4 druhů pepře anebo klasický černý pepř | Pepř černý | 5 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1,5 1,5 hlavičky česneku | Česnek čerstvý | 105 g |
| větvičky větvičky čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce bezlepkové mouky (Doves Farm nebo Jizerka) | Mouka pohanková | 15 g |
| 250 ml 250 ml vody nebo 125 ml vody a 125 ml červeného vína | Voda | 250 ml |
| sůl a pepř na dochucení | Pepř černý | |
| 3 3 brambory na porci | Brambor zimní | 150 g |
| sůl (himalájská nebo mořská) | Sůl mořská | |
| větvičky větvičky čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
| olivový olej | Olej olivový |